2. elokuuta 2015

Hääpäivä

Menimme mieheni kanssa seitsemän vuotta sitten naimisiin 2. elokuuta seitsemän vuoden yhdessäolon jälkeen. Päivä oli unelmieni täyttymys, josta olin haaveillut pikkutytöstä asti. Puvusta, kukista, hääautosta, kirkosta, vieraista, kakusta, ruoista, puheista ja ennen kaikkea unelmieni miehestä. Sellaisen sain, sitä hän on yhä! Päiväkään en ole katunut, vaikka ei yhteiselo aina ruusuilla tanssimista ole ollut. Tuosta päivästä ovat päällimmäisenä mielessä:

Fiilistely ja rauha
Häät alkoivat vasta kello 17, joten aamulla sai nukkua pitkään, käydä rauhassa kampaajalla, viettää aikaa tärkeiden kanssa ja sitten juhlia. Myös juhlaa olimme suunnitelleet vuoden lähes kahdestaan pikkuhiljaa ihan rauhassa. Muilta salassa siksi, että mieleni oli hyvin maassa isäni kuoleman vuoksi ja pelkäsin, etten jaksa surun keskellä järjestää iloista juhlaa. Ei olisi tarvinnut selitellä juhlan peruuntumista kenellekään. 

Sormus
Avioliiton symboli sai kirkon lattian siunauksen, kun se tippui papin kädestä kirkon lattialle alttarin penkkien alle. Siellä minä morsiamena pylly pystyssä tongin sormusta järkyttyneenä. Sormus onneksi löytyi ihan lattiakaivon vierestä. 

Vanha auto
Sellaisen halusin ehdottomasti. Miestä vanhat autot eivät kiehtoneet lainkaan, mutta innostui lopulta. Hetki kirkon pihassa auton vieressä 150:n ihmisen tuijottaessa vain meitä siemaillessa kuohuvaa oli hieman häkellyttävä, mutta ikimuistoinen! Ihmiset ehtivät samalla ihailla kunnolla autoa eikä vain perinteisesti auton takavaloja. Kyyti juhlapaikalle sai minut hihittelyn valtaan, kun kuski körötteli 10 kilometrin matkan ja tööttäili kävelijöille. 
Kukat
Tein itse juhlapaikalle kukka-asetelmat. Ja vaikka kuinka olin varmistanut, miten kukat pöydälle asetetaan, juhlan koittaessa niitä ei ollut pöydillä lainkaan. Olin raivoissani, vaikka muut tuskin huomasivat kukkien poissaoloa. Pöytiin tuotaessa, ne saivat ainakin ansaitsemansa ihailun. 

Tanssi 
Olisin toivonut häissä enemmän tanssia. Kuuma kesäpäivä sai vieraat kuitenkin mieluummin ulos vilvoittelemaan kuin sisälle tanssimaan. Illan kuitenkin kruunasi meidän oma tanssimme "tanssii tähtien kanssa" - tyyliin. Sitä olimme hionneet opiskelukaverini kanssa koko kesän. Tuo tanssi saa yhä hymyn huulille!

Ruoka
Niin hyvää, että harvoin ravintoloistakaan sellaista saa. Yllättävää vain, kuinka hitaasti 150 ihmistä hakee ruoan noutopöydästä. Aikataulut heittivät häränpyllyä tässä kohtaa. Ja 150 ihmisen ruokkiminen on kallista, isoin osa hääbudjettia. 

Raha
Niin, rahaa paloi ja paljon. Myös vanhemmilta. Harmitti, ettemme maksaneet itse koko lystiä. Silloin koko juhlan päätäntävaltakin olisi ollut meillä. Opiskelijana häiden järjestäminen ei todellakaan ole ideaalitilanne. Häämatka mukaan lukien rahaa kului ehkä noin 8 000 euroa. Suurimmat rahasyöpöt olivat ruokailu ja häämatka. Suunnittelin ja valmistelin häitä kuitenkin pitkin vuotta. Esimerkiksi jo yli puoli vuotta ennen häitä löysin alennusmyynneistä kutsukortit. Hääpuvun löysin Tallinnasta pilkkahinnalla, jonka muutostyöt Suomessa maksoivat enemmän. 

Puheet
Pari lyhyttä puhetta on kiva, mutta turha niillä on juhlaväkeä tylsistyttää! Meillä puhui vain äitini, appiukko ja bestmanit. Juuri sopivasti ja hauskoja. Mieleeni on jäänyt appiukon sanat miehestäni edesmenneen isäni kertomana, kuinka hän on kuin oma poika kulkemassa vanhempieni kotona kuin kotonaan kalsarit jalassa. 

Mies
Meillä oli hauskaa silloinkin, kuten ennenkin ja sen jälkeenkin. Häämatka 
Vietimme häiden jälkeen hääyön hotellissa, seuraavat kaksi yötä mökillä ja sitten lähdimme häämatkalle Thaimaaseen. Oli hyvä valinta lähteä heti reissuun. Opiskelijabudjetti ei antanut myöden lähteä haaveilemallemme Malediiveille. Sen sijaan lähdimme halvempaan Thaimaaseen ja valitsimme tasokkaamman hotellin yms. Hääkahjaksi saaduilla rahoilla kävimme sukelluskurssin. Kuvat Antti Lehtinen, viimeinen itse otettu. 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa lukea tätä, kun olemme juuri päättäneet astua avioon vajaan kahden vuoden päästä <3 häänne kuulostavat ikimuistoiselta ja sitä se varmasti onkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla! Ehkä tästä oli jotain apuakin sinulle omien häiden suunnitteluun. Esimerkiksi tuo auton edessä nautittu kuohuviini oli superihana hetki :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!