20. elokuuta 2015

Sukupuoliroolit lasten leikeissä

Käsittämätöntä, miten sukupuoliroolit näkyvät jo pienessä lapsessa. Vaikka meillä on ollut tarjolla niin esikoistytön kuin kuopuspojankin kanssa sekä autot että nuket, tyttöä kiinnosti jo aivan pienenä enemmän nukke- ja kotileikit, poikaa puolestaan autot. Toki molemmat ovat leikkineet myös muilla leluilla ja perinteiset sukupuoliroolit ylittäen. Poika esimerkiksi välillä haluaa pukeutua siskonsa tavoin prinsessaksi. Meillä on vanhempina ollut hyvin neutraali suhtautuminen lastemme sukupuolirooleihin. Emme ole ohjanneet, millä leluilla saisi, pitäisi tai on soveliasta leikkiä. Koti on pullollaan sekä tyttöjen että poikien leluja. Molemmat saavat leikkiä haluamillaan jutuilla. Se vaan yllättää, kuinka poika valitsee useimmiten perinteisiä poikien juttuja ja tyttö tyttöjen.

Poika herää aamuisin pari tuntia ennen tyttöä ja aloittaa aamunsa usein vierittämllä kaikki autonsa tv-tasoa pitkin tv:n taakse. Seinä on kolhuilla ja mustana törmäyksistä. Ja tuolla valtavalla metelillä hän herättää vähintäänkin toisen vielä nukkuvan vanhemman seinän takana. Puinen autoliukumäki, jonka tyttö sai joululahjaksi 1v 3kk ikäisenä, on nyt myös kovassa käytössä ja huomattavasti hiljaisempi.








Leikki loppuu, kun sisko aloittaa painin.

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Meillä elellään hyvin sukupuolirajat ylittäen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Voi olla, että meilläkin tämä on vain vaihe, joka vielä muuttuu. On mielenkiintoista kuitenkin seurata lapsen kasvua ja kiinnostuksen kohteita. Mihin ne esimerkiksi johtavat myöhemmin vaikka ammatinvalinnassa. Tiedän, menin liikaa ajan edelle... On kuitenkin hienoa että lapsillamme on mahdollisuus monipuoliseen leikkiin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!