3. elokuuta 2015

Yllätyksenä Krakova

Taas mennään
en tiedä mihin,
mutta mä meen.
--

Vähät eväät repussa
määränpää missä lie.
- J. Karjalainen, Mä meenKahdestaan ulkomaille, ilman lapsia!? Ei olisi tullut itselle edes mieleen. Mutta kun mies on 7. hääpäivän kunniaksi hoitanut kaiken jopa kissojen hoitojärjestelyjä myöten, ei yllätyksestä voi kieltäytyä! Harmillisesti hän oli rekisteröinyt Finnair-korttini lentovarauksen yhteydessä ja sain pari viikkoa ennen reissua sähköpostiin tiedon matkakohteesta. Mutta lähes viimeiseen asti olin epätietoinen, tulevatko lapset matkaan vai ei. 

Osasin epäillä jotain juonintaa selkäni takana, kun alkukesästä mies hyvin painokkaaseen äänensävyyn toitotti vanhemmilleen, että "se on se meidän hääpäivän viikonloppu". Ihmettelin, mutta annoin olla. 

Kaksistaan reissuun lähtö ilman lapsia on vaatinut mieheltä paljon miettimistä ja etukäteisvarailuja: lasten hoitajat, kuljetukset ja lasten tarvikkeet, kissojen hoito, ruokailut, kuljetukset paikan päällä, retket ja välikuohuvat. Ja silti sopivasti vapaa-aikaakin. Hän oli käyttänyt paikallisten apuja ja hyödyntänyt tarjoukset. En tule ikinä pääsemään edes lähelle samaa. Olen edelleen ihan sekaisin saamastani rakkauden osoituksista. Kai olen osannut jotain tehdä arjessa oikein tämän kaiken saatuani. 


Kun eräs ystäväni kesällä veikkaili meidän lähtevän romanttisesti Pariisiin, toivoin ettei niin kävisi. Kerran siellä, tosin jo 15-vuotiaana, käytyäni, kaupunki ei juuri sykähdyttänyt. Kun matkakohde harmillisesti selvisi, olin iloinen. Tuon ystäväni ihmettelevä ilme sen sijaan oli näkemisen arvoinen. Kuitenkin, alle 800 eurolla kahden hengen kolmen vuorokauden luksusloma ruokineen, retkineen, kaikkineen, oli enempi mieleeni kuin rahapussin nyörit tiukalle vedetty loman jälkeinen morkkis. 

LOMAN KOHOKOHDAT

Puro Hotel, executive-huone
Hyvä sijainti, ihana huoneMielenkiintoinen, mutta järkyttävä. 

Sheraton Krakow -hotellin brunssi 
Vain kuun 1. sunnuntai, 37 €/ hlö rajattomine kuoviineineen yms. juomineen. Suomalainen käsitys sanasta brunssi ei anna oikeutta tälle ruokailulle. 

4 kommenttia:

 1. Hienoa, kyllä ne miehet osaa välillä yllättää! Pisteet J:lle :) <3

  VastaaPoista
 2. Me olimme juuri myös Krakovassa jälleen. Auschwitz nähtiin 2011 joten tällä reissulla ei oltu siellä. Keskityttiin muihin juttuihin. Krakova on kaunis paikka :) Meidän reissua voi käydä kurkistamassa, jos kiinnostaa :) http://villananna.blogspot.fi/search/label/Krakova

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kaupunki ja elämää on koko ajan ympärillä! Kävin kurkkaamassa myös sinun blogiasi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!