29. toukokuuta 2015

Viikko sairauksien ehdoilla

Lapsiperheen arki on toisinaan haastavaa tasapainottelua kaiken mahdollisen suhteen. Oman haasteensa tuo sairastelut ja sairaudet, joista meidän perhe on monen tietämättä saanut osansa. Kuulen paljon kommentteja, että hyvähän se teidän, kun kaikki on niin hyvin. Mutta ei se mene niin. Olen tietoisesti halunnut tuoda niitä asioita esiin, jotka tuovat itsellekin voimaa arjen keskellä. Yleensä en haluakaan sairauksista jutella, sillä olen niiden vuoksi oppinut arvostamaan hyvin tavallisia pieniä asioita. Niistä on mukavampaa jutella.

Tällä viikolla on kulunut kuitenkin hieman normaalia enemmän energiaa sairauksiin. Minun thoracic outlet -oireyhtymä (TOS) on ollut tämän viikon normaalia ärhäkkäämpi. Siinä rintakehän alueella oleva hermo-verisuonipunos on puristuksissa aiheuttaen minulla käsien puutumista ja särkyä kyynärvarresta alaspäin sekä voimakasta väsymystä. Esikoisen nivelsärkyilyä on puolestaan jälleen tutkittu. Tutkimukset ovat kestäneet jo puolitoista vuotta. Lääkärin mukaan kipuilu johtuu todennäköisimmin poikkeuksellisen yliliikkuvista nivelistä. Itse en usko edelleenkään, että se on koko totuus. Välillä on diagnosoitu jo hurjiakin sairauksia, mutta lääkärit eivät ole yksimielisiä. Niin epämääräistä, ihmeellistä ja ahdistavaa. Jää nähtäväksi, mitä tuleva tuo tullessaan. Periaatteessa kuitenkin onneksi ihan perusterve, reipas ja taitava tyttö. Viikon päätteksi kuopus sai vatsataudin. Näillä mennään, mitä saadaan.

Silti haluan olla positiivinen. On ihanaa levätä luvan kanssa sateisena päivänä, katsella alkukesän vihreyttä ja joka päivä uusia avautuvia kukkia. Illat ovat valoisia ja päivät jo selvästi kesäisiä. Lapsia kiinnostaa kovasti heräävän luonnon tutkiminen. 
Toivottavasti sinäkin näet elämässäsi paljon positiivisia asioita! Hyvää viikonloppua! Me vietämme sen Nokian Edenissä rentoutuen. Toivottavasti. 

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti on kiva reissu ja kukaan ei sairastelisi enempää :) Meillä oli kans sairasteluviikko. Kuumetta ja vatsatautia täälläkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!