4. toukokuuta 2015

Heurekassa pienten lasten kanssa

Pääsimme viime viikolla tutustumaan Tiedekeskus Heurekaan. Heurekassa on juuri nyt kaksi koko perheen näyttelyä: Maan alle ja Lasten Heureka. Odotuksemme olivat korkealla erityisesti Lasten Heureka -näyttelyn osalta. Mukanani minulla oli nämä kaksi, 3- ja 1-vuotiaat ihanuudet:

Matkalla Heurekaan, sopi hyvin maan alla -teemaan.
Vierailimme Heurekassa arkena kello 15-17. Aamuisin ja iltapäivisin Heurekassa on ruuhkaa kouluryhmien vuoksi. Paras aika lienee kello 13 kieppeillä. Vierailumme aikaan Heurekassa oli muutama suomalainen kouluryhmä ja yksi bussilastillinen venäläisiä. Venäläinen matkailu on mielestäni ehdottomasti hyvä asia, mutta heidän tapansa toimia esim. jonottaessa on hieman erilainen kuin meillä ja välillä meinasi hermoni palaa. 

Lapsemme olivat ehkä vähän liian pieniä saadakseen näyttelystä kauheasti irti. Yritin kuitenkin kertoa heille tieteen ilmiöistä heidän tasollaan. Lapset kyllä nauttivat erilaisesta iltapäivästä. He tykkäsivät isoista huonekaluista, vaa´asta, jolla pystyi vertamaan, minkä eläimen painoinen itse on, nuorallakävelystä, värikkäistä palloista, MTV Juniori -ruudusta, isosta örkki-kosketusnäytöstä, oma kuva -kolikkolaitteesta sekä maan alle -näyttelyn traktoreista. Varsin paljon kaikkea kivaa siis. Mutta odotin hieman enemmän erityisesti Lasten Heureka -näyttelystä. Laitteet olivat aika monimutkaisia pienille, jopa kouluikäisille. 3,5-vuotiasta pelotti kuukävely ja erityisesti autosimulaattori, jossa auto ajoi heti kävelijän päälle ja kävelijä kuoli. Tästä on keskusteltu monta päivää tapahtuneen jälkeen. Taisi tyttö saada hieman traumoja, vaikka olen yrittänyt asiaa selittää hänelle.Pojan suosikki: Vaaka, minkä eläimen painoinen olen.
Nuoralla kävelijä
Paineilmalla toimineet laitteet olivat hieman liian vaikeita näin pienille.
Hauska auto, mutta sisko sai traumat.
Kuukävelyä
Suosikki: Tiputanssia
Ja sama ruudulla
Pojan suosikkiMolempien suosikki: iso kosketusnäyttö

Omia leikkirahoja omalla kuvalla


Äitienpäiväsunnuntaina 10.5.2015 äidit pääsevät lapsen/lasten kanssa maksutta Heurekaan. Etu koskee kaikkia lipputyyppejä. Heurekan ravintolassa on juhlapäivän kunniaksi lounaan yhteydessä tarjolla runsas jälkiruokapöytä ja Heureka Shopissa erikoistarjouksia. Heureka on avoinna su 10.5. klo 10-18.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!