15. tammikuuta 2014

2-vuotiaan sähköhammasharja

2-vuotiaamme sai joulupukilta toivomansa sähköhammasharjan. Ensimäinen kokeilu oli kuitenkin liian pelottava, kun isi vain työnsi sen lapsen suuhun ja päätti, että nyt pestään hampaat. Pidimme pari päivää taukoa ja aloitimme minun kanssa homman alusta: 

1. Päivä: laitoimme harjan vain päälle surisemaan ja katselimme sitä (vaikka oli lapsi jo kahden vuoden ajan nähnyt meidän vanhempien surisevat hammasharjat). Hetken lapsi uskalsi jopa pitää harjaa surisemassa omassa kädessään. 

2. Päivä: lapsi opetteli itse painamaan harjan päälle ja pois. Mutta ei vieläkään harjaa suuhun. 

3. Päivä: käytettiin harja muutaman kerran suussa "kutittamassa" hampaita. Kehuin paljon, lapsi oli jännittynyt mutta iloinen. 

4. Päivä jne: lisäsimme "kutitusaikaa". Ja jatkoimme aina hammaspesua tavallisella harjalla loppuun. Jos lapsi ei halunnut pestä sähköhammasharjalla, emme pesseet. Muutenkin liitimme alkuun sähköhammasharjalla pesun vain iltatoimiin. Jossain vaiheessa lapsi halusi itse painaa harjan päälle suussaan, harjailla hetken itse ja sitten antaa vanhempien jatkaa. Nyt parin viikon jälkeen pesu sujuu mainiosti! Ostimme vielä pehmeitä prinsessapäitä hammasharjaan, niin kyllä nyt on mieluista puuhaa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!