11. kesäkuuta 2015

Luonnontieteellinen museo pienten lasten kanssa

Koska olet viimeksi käynyt Luonnontieteellisessä museossa Helsingissä? Minulla vierähti parikymmentä vuotta. Apua, hävettää!

Parvekkeella kahvittelevat kirahvit, pihassa vartioi hirvi.

Suurimmaksi osaksi luomukset ovat hyvin lapsilta suojassa ja museossa on helppoa liikkua lasten kanssa. Näyteikkunat on toteutettu todella hienosti, rakennus on arkkitehtuurisesti kaunis ja esteettisesti toimiva myös liikuntarajoitteisten osalta. Lisäksi henkilökunta oli ihanan ystävällistä. Luonnontieteellisen museon upea portaikko
Olisi ollut kiva ihan rauhassa itsekin tutkia ja lukea juttuja, mutta lasten kanssa se oli mahdotonta. Oli vahdittava, ettei kukaan koske mihinkää, mihin ei saisi, karkaa tai piiloudu, kinastele toistensa kanssa tai nuole kaiteita. Viimeisessä taidettiin epäonnistua, sillä yksi perhe sai seuraavana yönä vatsataudin.Luonnontieteellinen museo on loistava parin tunnin retkikohde lapsiperheelle. Tai Espoosta bussilla matkaaville puolen päivän reissu. Kannattaa muuten ehdottomasti mennä julkisilla, sillä alueen parkkimaksut ovat aika huimat! Seurueemme kuusi lasta (1-4 -vuotiaat) olivat innoissaan, ja niin me äiditkin. Kotiin tuomiseksi jäi monta kysymystä, joihin ei museossa ollut aikaa ottaa vastausta. Esimerkiksi mikä on maailman nopein eläin? Tai mitä eroa on gepardilla, jaguaarilla, pantterilla, puumalla ja leopardilla? Tiedätkös sinä näihin vastaukset?
Virtaa täynnä juna-asemalla.
Kannattaa tutustua tästä myös muihin suosittelemiini lapsiperheen matkakohteisiin.

1 kommentti:

  1. Tieteen kuvalehti, maailman nopeimmat eläimet: http://tieku.fi/luonto/elaimet/top-5-maailman-nopeimmat-elaimet

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!