4. marraskuuta 2014

Vilkas yöelämä

Suhteellinen käsite. Joku hilluu yöt baareissa, toinen netissä tai tv:n ääressä. Minulla pienet kullannuput ovat pitäneet huolen, että yöelämäni on viime päivät ollut normaalia vilkaampaa. Tavallisestihan meillä esikoinen herättää korkeintaan kerran yössä, kuopus noin neljästi (jep, unikoulu on aloitettava joskus uudestaan...). 


Viimeiset viisi yötä olen nukkunut ehkä viisi tuntia yössä, senkin katkonaisesti pätkissä. Sängyssä olen kuitenkin ollut 10 tuntia... Kun olen saanut toisen lapsen rauhoiteltua, toinen aloittaa. 

Lapset saivat Espanjan lomalla flunssan ja siksi herättävät normaalia enemmän. On kauheaa nähdä tai kuulla lapsen kärsivän kivusta. Ensimmäisen kerran meidän lapsilla on flunssa, jossa yöllä tulee kivuliaita ja/tai kutisevia yskäkohtauksia. Viime yö oli jo vähän parempi. Parin tunnin huudon ja kivun jälkeen on ihanaa kuulla levollista pienten lasten tuhinaa. Se on kuin musiikkia korville. Viis omista unista, kunhan saisi lapset kuntoon. Tai no, olisivathan ne omat unetkin ihan jees! Auringosta sai Espanjassa roimasti voimaa! Täällä on vähän harmaampaa, joten on juotava kahvia normaalia enempi...


Espanjassa yöunia haittasi myös se, että nukuin samassa huoneessa molempien lasten kanssa sekä liikennemelu ja kerrostalon äänet. Olen nyt näköjään vähän herkkä havahtumaan kaikkeen...

Flunssasta ja huonoista yöunista johtuen päivätkin ovat olleet ajoittain aikamoista kitinää ja selviytymistä. Kukaan muu ei kelpaa kuin äiti, vaikka avuliaita käsipareja reissussa olisikin ollut riittämiin. Kuluttavaa. Taidan tarvita lomaa loman jälkeen. Ei vaiskaan, kyllä loma oli enemmän ihanaa kuin raskasta! Parasta oli aurinko ja lämpö sekä lasten leikit serkkujensa kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!