11. marraskuuta 2014

Patja olohuoneessa

Vaihteeksi kirjoitan lapsiperheen unista ja väsymyksestä. Se on aina ajankohtainen puheenaihe kaikille lapsiperheille. Joillain perheillä lasten painajaiset pitävät vanhemmat hereillä, toisilla yökastelut eli pisuttelut sänkyyn, monilla juuri nyt flunssaiset lapset, joillain lasten kasvukivut, osalla raskaus vaikeuttaa yöunia. Osalla on ehkä vähän näitä kaikkia. 


Me haimme juuri miehelleni patjan olohuoneeseen, jotta edes hän olisi päivät pirteänä töissä. Esikoinen nukkuu omassa huoneessaan ja minä kuopuksen kanssa samassa sängyssä, kun seisomaan nousu keskellä yötä sai hänet niin toheloksi, että hän löi päätään yhtenään pinnoihin. Olen yrittänyt tätä nukkumisjärjestelyä pitkään, mutta se on mieheni mielestä parisuhteen murha. Siis että me vanhemmat nukuisimme eri huoneissa. Nyt hän heltyi ja ymmärsi, että tämä on VAIN väliaikaista. 

Kissakin nauttii patjalla köllimisestä keskellä olohuonetta. 

Tässä viime yömme:
Klo 20 lapset nukkumaan
Klo 22.45 poika huusi 30 min, tutti suuhun sata kertaa, pinnasängystä poika viereen, laulua, silittelyä, itkupotkuja. 
Klo 23.30 tyttö näki painajaista, kävin rauhoittelemassa. 
Klo 3 tyttö huonosti sängyssä, kävin auttamassa. 
Klo 4.30 pojalla 60 min yskäkohtaus
Klo 7 mies heräsi, kuulin kolinaa. 
Klo 7.30 muut nousimme ylös. 

Tämä oli siis pariin viikkoon paras yömme. Aamulla oli jopa hieman levännyt olo! Jos neljän tunnin yhtenäisten unien jälkeen on pirteä, kertoo se ehkä jotain edellisten öiden rikkonaisuudesta. 


Lapset on toki oma valintani, mutta ajattelinpa kertoa ihan vain miksi en aina hymyile tai silmäni näyttävät siltä kuin tipahtaisivat päästä, ajatukseni ei juokse kuten ennen ja suorituskykykään ei ole terävimmässä kärjessä. Välillä tuntuu, etten uskalla nukahtaa, koska pelkään, että kohta pitää kuitenkin herätä. On kuitenkin iloittava, niistä mitä on. Koska ilonaiheitakin on paljon. Väsymys harmiksi aiheuttaa ihan turhia riitoja. 


Mistä sitten saan väsyneenä voimaa? Eniten ulkoilmasta, mutta myös kunnon terveellisestä ruoasta, nauravista, iloisista lapsista, suklaasta ja vähän kahvista, ystävistä joita näemme päivittäin sekä liikunnasta. 

Olohuoneen patja on muuten tosi hyvä tutkimuspöytä lääkärileikkeihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!