17. marraskuuta 2014

Iso harppaus

5-7 kuukauden iässä vauvamme  kehityksessä tuli lähes täysstoppi. Mutta sitten kahdeksan kuukauden iässä tapahtui ja paljon. Parin viikon aikana poika oppi ensin ryömimään ja hetken päästä nousemaan istumaan, konttaamaan, karhukävelemään sekä nousemaan seisomaan. Tämä kaikki siis parin viikon aikana! Nyt kuukausi ryömimisen oppimisesta poika on oppinut myös seisomaan pienen hetken ilman tukea. 


Muutakin kuin fyysisiä asioita tapahtui kahdeksan kuukauden iässä. Poika oppi lisää äänteitä ja hokemaan äiti äiti äiti sekä vauva vauva vauva. Poika sai myös vihdoin ensimmäisen hampaansa. Ja ensimmäisen flunssansa, joka päätyi korvatulehduksen. 

Paha korvatulehdus ei päivisin mieltä lannista. Yöt ovat tuskaisia. 

Lisäksi kuivaksi opettelussa tapahtui selvää kehittymistä. Luulin jo potalla käyttämisen täysin turhaksi, kun yhtäkkiä lähes poikkeuksetta suurin osa pissoista tulee pottaan ja aiemmin tapahtunut "pikkuliruttelu vähän väliä" muuttui parin tunnin pidätyksiksi. Käytämme pojan potalla aina ennen ja jälkeen unien sekä tarvittaessa muutoin parin tunnin välein. Neljän kuukauden pottaharjoittelu tuotti siis positiivisen vaikutuksen, jonka poikakin tuntuu jo ymmärtävän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!