15. heinäkuuta 2015

Kesäpäivä Muumimaailmassa

Edellisestä Muumimaailman vierailustani oli yli 20 vuotta. Seuraava saanee odottaa vaikka saman verran. Odotukset olivat korkealla. Odotimme innoissamme. Heinäkuisena arki-iltapäivänä väkeä oli kuitenkin Muumimaailmassa harmiksemme mielettömän paljon. Muumit olivat onneksi kiitettävän paljon esillä, mutta niin oli porukkaa niiden kimpussakin. Iltaa kohden meno onneksi rauhoittui ja saatiin muutama kuva ilman "ylimääräisiä".


Hahmojen kodeissa ja huoneissa oli paljon pientä kivaa katseltavaa. Näytelmässä oli sopivan hiljaisella äänet, yleensä esityksissä on äänet ihan kohtuuttoman kovalla ainakin lasten korviin. Vessat olivat siistejä ja rattailla pääsi hyvin kulkemaan joka paikkaan, tai olisi päässyt, jos ihmisiä ei olisi ollut niin paljon.  Harmi, että jäi edellisiltana luovuttu yötutti kotiin.
 
Muumimaailmassa meidän lasten suosikit olivat Muumipappa ja leikkipaikat. Lapset katselivat muumeja, minä Mikko Koivua.
 Mies ei päästänyt minua kuitenkaan samaan kuvaan, perusteluna "Mikollakin on kesäloma!"Olisi kuvitellut, että isokin porukka häviää hyvin niin laajalle alueelle, mutta väenpaljous yllätti ja ahdisti. Omaa lasta ei uskaltanut päästää montaa metriä kauemmas. 27 euroa oli minusta liian kova hinta pelkästä paikkojen katselemisesta. Tai ei yhdeltä, mutta moni tulee koko perheen voimin, kuten mekin. Montaa huvittelupaikkaa ei moni lapsiperhe raaski sen vuoksi kesän aikana kiertää. Muumimaailma on elämyksenä verrattavissa esim. Ti-Ti Nallen taloon, vaikka Muumimaailma on alueena huomattavasti suurempi. Mutta me koimme jopa saavamme enemmän Ti-Ti Nallen talosta irti kuin tästä vierailusta. Ja hintakin oli yli puolet halvempi. Toisaalta pääkaupunkiseudulta Naantaliin muumeja katsomaan selviää lasten kanssa päiväreissulla, Ikaalisiin on melkein mentävä yöksi. 


VINKIT
• Muumimaailman nettisivuilta löytyy kivaa puuhaa lapsille, jos nyt ette Muumimaailmaan pääsisikään. 
• Auto kannattaa jättää jäähallin parkkiin ilmaiseksi. Rantaan matkaa ehkä 500m. 
• Säästäväisenä perheenä ota omat eväät mukaan. Omien eväiden syömiselle on Muumimaailmassa monia kivoja paikkoja. Kunnon ruoan söimme Naantalin rannassa erään ravintolan seisovasta pöydästä. 
 • Me olimme Muumimaailmassa noin kolme tuntia ja se riitti oikein hyvin. Tuona aikana söimme myös välipalan kallioilla.Kaunis Naantali

2 kommenttia:

 1. Mukavaa, mutta kallista tosiaan, jos koko perhe lähtee, kuten meilläkin! :/

  Jos joku ei ole vielä ehtinyt tänä vuonna Muumeja katsomaan, niin vinkkinä, että täältä voi voittaa liput sinne:

  https://www.facebook.com/arvontahullut.fi

  VastaaPoista
 2. Hyvä vinkki tuo arvonta!
  Pitäisi tosiaan olla vaikka joku halvempi perhepakettihinta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!