6. heinäkuuta 2015

Bunda-jumppa

Pääsin eilen testaamaan Bunda-jumppaa Espoon kaupunginpuutarhassa Vanttilassa. Ilma oli melko täydellinen, puolipilvinen. Kuuden kilon painot molempiin jalkoihin ja pakaroita treenaamaan. Tunnin treeni koostui pääasiassa kahdesta liikkeestä: konttausasennossa tehtävistä jalan nostoista jalka koukussa ja jalka suorana.


Nilkkapainojen avulla saa treenattua tehokkaasti pakaroita, takareisiä ja keskivartaloa. Lisäksi painoilla saa tehtyä esim. reiden lähentäjiä ja loitontajia. Keskivartalo ja kädetkin vahvistuvat huomaamatta konttausasennon ylläpidon ja liikkeen hallitun tekemisen vuoksi. Vaikka pakarani olisivat sallineet suuremman painolastin, huomasin että juuri keskivartalon hallinta oli itselläni haastellisinta. Liikkeet olisi kuitenkin helpohkoja ja tehokkaita kotona tehtäviksi, eikä aikaa menisi aina salimatkoihin. Varsinainen tehokkaan liikkujan unelma siis. Kotiäitinä on kuitenkin kiva joskus poistuakin kotoa, mutta toisaalta tämän treenin voisi hyvin tehdä myös lasten kanssa. Aloittelevalla liikkujalla virheasennot ainakin ilman peiliä ovat varmasti hyvin todennäköisiä. 


Hetken pohdin nilkkapainojen ostoa. Miltei sadan euron satsaus tuntui kuitenkin hieman kohtuuttomalta, huomioiden että kahvakuulakin seisoo suurimman osan ajasta varaston nurkassa. Toisaalta, jos satasella saa unelmien pakarat, on satsaus pieni. Pahoin kuitenkin pelkään, että tämä tuote jää pienen hetken huumaksi ja joidenkin kuntosaliketjujen tuotteeksi. Toivon toki, että tuote ottaisi menestyäkseen. Kyllä treenistä meinaan tehokkaan saa. Nilkkapainoa voi käyttää myös ehkä hieman kömpelösti kahvakuulan tapaan.

 
Tuotteen kehittäjä Mari Valosaari oli ihanan luonnollinen, sporttisen kaunis ja treenissä oli myös huumoria. Upouudet painovyöt riispaantuivat harmillisesti pahoin jo heti ensimmäisessä treenissä. Ehkä tuotekehittelyäkin on siis syytä jatkaa.

Hikiliikkujaa voit seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!