28. helmikuuta 2015

Vauva 1v

Vuoden vanha pikkuinen on jo yllättävän taitava vesseli. Meillä poika vei tänään roskan roskiin kun pyysin. Ymmärrys on jo hurjaa, vaikka sanoja ei vielä kauheasti tulekaan. 

Tiskikoneen tyhjennys on superhauskaa. Lusikka kerrallaan poika ojentaa niitä minulle ja riemastuu sanoessani "kiitos". Leikkikeittiössä poika tietää jo hyvin keittiövälineiden oikean käyttötarkoituksen. 


Kirjojen luku on mukavinta säkkituolissa. Suloista seurata, kuinka lapsi valisee ensin kirjaa. Taapertaa sitten mukavaan paikkaan ja alkaa lukemaan itsekseen. 


Nippelit ja nappulat kiinnostavat. Poika räplää yhtenään tietokoneemme nappuloita, kaukosäädintä ja kännyköitämme käsiinsä ne saatuaan. Kiva että tekniikka kiinnostaa, mutta välillä äitiä vähän ärsyttää... Onneksi myös pikkuautojen tekniikka kiinnostaa!

Tanssiminen on hauskan näköistä nytkymistä. Muistuttaa äidin kyykkytreeniä. Pyörähtelyjen jälkeen pienen pää on niin sekaisin, että voisi kuvitella lapsen olevan huppelissa. 

Pukeminen ja erityisesti kengät ovat alkaneet kiinnostamaan. Poika hakee yhtenään kenkiään ja näyttää ulko-ovea. Me sentään ulkoilemme kahdesti päivässä ja ulkona vaunu-unet päälle. Luulisi neljä tuntia ulkoilmaa riittävän...


Hoivavietti on voimakas! Nuket saavat paljon hellyyttä ja hoivaa osakseen. Kaikkein ihaninta vuodenikäidessä on saanani  toistuvat hellät halit ja märät pusut. Niin liikuttavaa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!