24. helmikuuta 2015

Majaleikit

Viime päivinä olemme rakennelleet majoja sisällä. Sinne, tänne ja tuonne. Majoissa on matot ja välillä lapsille omat huoneet. Välillä siellä torkutaan päikkärit tai mennään pelottavaa Late Lampaan kohtausta piiloon. Ihanaa, kun vuodenikäinenkin osaa jo leikkiä ja nauraa leikin lomassa! Meillä on keskenämme todella hauskaa! 


Lapsen mielestä on hauskaa, kun äitikin vähän heittäytyy leikkiin, leikkii vaikka karhua, murisee ja hassuttelee. Huumorintaju on osittain perinnöllistä, mutta siihen voi myös opettaa lasta mielikuvitusleikkien avulla vuoden iän jälkeen. Pienen huumorintaju kehittyy vaiheittain: vauvaa naurattaa samat asiat kuin muitakin. Taaperoa naurattaa puolestaan tilannekomiikka ja pelleily. Kolme-nelivuotias löytää huumoria puolestaan ristiriitaisuuksista, asioista jotka yllättävät ja sisältävät yhteensopimattomuutta.


Lapsen mielestä on myös älyttömän hauskaa, kun aikuinen ei tiedä tai tajua kaikkea. Välillä on lapsen huumorintajun kehittymisen kannalta hyvä, kun itse esittää tyhmempää kuin oikeasti on ja nauraa itselleen. Mutta lasten nauru se vasta minua naurattaakin! Se on niin liikuttavaa! 

Iloista, nauruntäyteistä viikon jatkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!