11. helmikuuta 2015

Oksennustaudissa

Eilinen päivä meni oksennellen. Taisin saada noroviruksen. Nyt olen jo onneksi terve, mutta olo on yhä heikko. 

Onneksi tauti tuli perheessämme vain minulle. Aikuisen on helpompi pidättää oksennusta ja osua vessanpönttöön. Meillä ei esimerkiksi käynyt vahinkoa matoille tai kalusteille, josta pöpöjen poistaminen olisi hyvin hankalaa. Hassua tässä kaikessa on se, että olen oksentanut viimeksi lapsena jos synnytykseen lähtöä ei huomioida. En edes alkuraskaudessa oksennellut, vaikka kuvotus olikin jokapäiväistä. En myöskään ole oksennellut reissuissa, vaikka muu seurue on voinutkin joskus pahoin. 

Siskon hupia veljen kustannuksella. Lääkäri määrää nyt äidille vuodelepoa!

Minulla tauti alkoi tyypillisesti hyvin äkillisesti huonolla ololla ja hetken päästä oksentelulla. Oireet kestivät noin 16 tuntia. Matala kuume nousi ajoittain. Valtaosalle norovirusinfektioon sairastuneista ilmenee myös ripulia, siltä minä onneksi vältyin.  

Eilinen päivä oli kamala. Aamu kului onneksi nopeasti ulkona, välillä oksentaen. Sitten siskoni tuli päivällä kolmeksi tunniksi apuun ja laittoi lapsille ruoan. Esikoinen oli minusta huolissaan, jossain vaiheessa hän kehotti äitiä edes hetken hymyilemään. Ja voi kuinka monta kertaa sain kuulla "Voi sinua, äiti rakas kultaseni!" Liikuttavaa. Makasin vain sohvalla, laskin minuutteja, että mieheni tulee kotiin. Naapurit nukuttivat kuopuksen päiväunille. Välipalan syötin välillä lattialla makoillen. Mutta kyllä sitä lapsetkin pärjäävät, rauhoittuvat ja auttavat, kun näkevät että äiti ei kerta kaikkiaan kykene. Kolmevuotiaan kanssa on vielä helppoa sairastaa, mutta 1-vuotiaan vauhti ja kiipeilyinto olikin vähän haastavampi juttu. Isosisko sai aika paljon eilen vastuuta. 

  Palapelin lumoissa. 

Kotimme on täysi kaaos tästä makoilustani, lasten leikistä, ruokailuista, tekemättömyydestä. Eipä ole miehenikään ennen siivonnut kotiamme puoli tuntia pelkästään lasten jäljistä. 

Ihan varmuuden vuoksi, kun viikonloppuna juhlimme pojan 1-vuotissynttäreitä, olen pessyt kaikki mahdolliset 60 asteessa, desinfioinut ja pyyhkinyt. Hyvin olen onnistunut pitämään hygieniasta huolen, sillä kukaan muu ei ole sairastunut. 

Ämpärillisellä (yli 7 kg) appelsiineja on hyvä aloittaa taudista toipuminen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!