11. tammikuuta 2015

Vauvan kehitys, 10kk

Meidän poika oppi kävelemään 10 kuukauden iässä juuri ennen joulua. Nyt kolmen viikon treeni on tuottanut sen verran tulosta, että enimmäkseen meillä kävellään ja konttaus väistyy päivä päivältä. Meno on vielä suloisen haparoivaa ja tömpsähdyksiä tapahtuu usein! Kengät jalassa kävely ei huvita, tietysti paksu talvivaatetuskin vähän haittaa. 


Vaikka osa on kauhistellut, kuinka poika oppi kävelemään näin varhain, minusta tämä on pelkästään hyvä asia. Poika on luonteeltaan hyvin rauhallinen. Minun käteni saavat vihdoin hieman lepoa, eikä reilun 11 kilon pakkausta tarvitse kantaa ja nostella joka paikkaan. Itse olen oppinut kävelemään 9 kk iässä, mieheni tasan vuoden ikäisenä, samoin tyttäremme juuri yksivuotispäivänään. Hassua, voiko fyysinen kehitys olla näin perinnöllistä? Kai tämä on enemmän sattumaa!


Kävelyn lisäksi poika on oppinut taputtamaan ja vilkuttamaan. Hän tekee nämä jo pyynnöstä, ilman mallia. Lisäksi hän pitää nyt erityisen paljon eläinten äänistä, joita ääntelemme sekä nukkeleikeistä. Hän on myös oppinut itse syömään lusikalla, vasemmalla kädellä. Vasenkätinen? Mieheni suvussa kulkee vasenkätisyys. Poika on siis parin päivän päästä 11 kuukautta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!