25. tammikuuta 2015

Lapsi talviurheilee

Tänä talvena on ollut ihanat ulkoilukelit. Sopivan leutoa ulkoilulle. Välillä vesisade on muistuttanut että pikkupakkasista on syytä nauttia ja lumesta on päästy rakentamaan ukkoja ja linnoja. 

Viimeistään kolmevuotias on  sopivanikäinen kokeilemaan eri talviurheilulajeja. Käymme säännöllisen epäsäännöllisesti kerran-kaksi viikossa luistelemassa, kotipihassa onnistuu puolestaan  hiihto ja mäenlasku. Laskettelua emme vielä ole testanneet, mutta moni kolmevuotias ikätoveri on ehtinyt jo rinteeseenkin. 


Tänään kävimme hiihtämässä ihan hiihtoladulla kotipihan sijaan. Tyttö sai sivakoida Espoon Oittaan ladulla. Matkaa kertyi ehkä puoli kilometriä. Mutta se ei nyt ollut oleellisinta. Parhaiten homma sujuu vielä ilman sauvoja. Meillä on käytössä vielä remmisukset. Ensi talveksi täytyy ostaa sitten kunnon vehkeet. Nykyisillä pääsee kuitenkin jo vähän hiihdon makuun. 


Oittaan ulkoilualue oli tänään aivan täynnä ihmisiä. Ihanaa että ihmiset ovat löytäneet ns. halvat lajit liikkua (vaikka eivät ne sukset ja hiihtoasut niin kovin halpoja ole, mutta kerran ostettuna pitkäikäisiä tavallisen, ei himohiihtäjän, käytössä) ja ulkoilevat paljon perheinä. Vaikka isolta parkkialueelta oli vaikea löytää parkkipaikkaa, väki hävisi ensimmäisen kilometrin jälkeen aika tasaisesti metsään ja ladulla sai hiihtää ajoittain jopa rauhassa. 


Illalla laskin vielä lasten kanssa omassa pihassa pyllymäkeä. Se on hurjan hauskaa ja lapsille tehokasta liikuntaa. Kerta toisensa jälkeen mäen päälle kapuaminen on lapsille mielekkäämpää liikkumista kuin tylsä kävelylenkki. Kohta vuoden täyttävä kuopuskin on mäenlaskusta aivan innoissaan! 


Nautitaan ihanasta talvesta monipuolisesti liikkuen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!