19. helmikuuta 2014

Viikko vierähti

Meille syntyi siis viikko sitten suloinen pieni poika, työnimeltään "Taisto Mertsi". Nyt täytyy alkaa miettimään sitä oikeaa nimeä. En ole tuota kelpuuttanut...

Ristiäisvalmistelut ovat hyvällä mallilla. Tänään askartelin kutsukortit. Kovin vaikeaa oli saada seurakunnalta tilaa kuukauden sisään. En haluaisi pitkittää nimen antoa liian pitkälle. Päädyimme erikoisesti torstai-iltaan, 30-vuotissyntymäpäivääni. Ja aika pienimuotoiseen juhlaan, 40 kutsuttua, mutta puolet tulee jo perheistämme.


Tänään havahduin, että viikko sitten lähdimme synnyttämään vauvaa. Kylläpä aika menee nopeasti! Ei auttanut synnytyksen käynnistämiseen mäkitreeni, rappujen ravaus, hiihto, pallojumppa tai reipas kävely. Sai niistä aina tukalan olon itselleen, mutta vauva syntyy selvästikin kun haluaa. Ei tosin auttanut lepo, saunominen tai hierontakaan. Kaikkea yritettiin. Olisi pitänyt uskoa tässä asiassa äitiä.  Vaikka yleisesti olen vähän kyllästynyt kuuntelemaan vanhempieni ikäisten (n. 60 v) vinkkejä esim. synnytyksestä, koska heidän omistaan on aikaa 30 vuotta, vähintään! Aika on kummasti kullannut muistoja... 

Olen vielä ajan kanssa pohtinut synnytystä. Olemme mieheni kanssa ihmetelleet kätilöiden ja muun henkilökunnan riitelyä asiakkaan eli meidän kuullen. Vaikka kätilö oli mukava, hän piikitteli asiasta kuin asiasta vuoron perään kaikille. Itselläkin oli olo, että on pakko miellyttää kätilöä, jotta homma hoituu kunnolla. Meni energiaa aivan turhaan. Kätilö tiuski harjoittelijalle, anestesialääkärille ja lopuksi vielä naistentautien erikoislääkärille. Välillä mieheni meinasi jo puuttua riitelyyn, kun puudutuksen laitto kesti kohtuuttoman kauan kinastelun vuoksi. Harmi harjoittelijoiden kannalta. Toivottavasti heistä ei tule samanlaisia. 

Itse päätin lukiovuosinani, etten sairaanhoitoalalle halua. Olin 7 vuoden ajan sairaalassa sairaala-apulaisena töissä. Juuri tuo naisvaltaisen alan piikittely, selän takana puhuminen sekä älytön hierarkia hoitohenkilökunnan välillä ei houkutellut millään. Onneksi nyt lapsivuodeosastolla oli ihania ja ystävällisiä hoitajia. Kaiken kaikkiaan sain kyllä hyvää hoitoa ja palvelua Jorvissa! Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!