4. helmikuuta 2014

Loppuraskauden väsymys

Minulle iski viime viikolla aivan tajuton väsymys. Nyt siis rv 40 meneillään. Yöllä usein kukun klo 1-5 välillä 2-4 tuntia, kun en vain nukahda. Sitten tulee nälkä, jano ja pissahätä... Päivällä tekee tiukkaa pitää silmiä auki. Hemoglobiini 113, raskausanemian raja 110. Ulkoilma helpottaa, vaikka sinne ei jaksaisi aina lähteäkään. Ulkoilemme kuitenkin kahdesti päivässä. Olen ollut niin katki, etten ole jaksanut siivota lapsen tavaroita lainkaan, saati jotain muuta. Se on harvinaista minulle. Mutta onneksi lapsi osaa jo itsekin siivota vähän perässään, olen oppinut antaamaan asian olla ja keskittynyt siihen että päivästä selviydytään ja saadaan ruokaa ajallaan. 

On ihanaa, kun muutamat ovat tarjonneet lapsenhoitoapuaan. Vauhdikkaan ja seuraa kaipaavan taaperon leikittäminen ottaa välillä koville. Itse on niin vaikea pyytää hoitoapua. Helpompaa sitä on tarjota toiselle. Näin ainakin itse koen. Eilen tyttö sai leikkiä kummejensa luona pari tuntia ja nautti samanikäisten leikkiseurasta kovasti. Ja onneksi tyttö nukkuu vielä päiväunia! 

K-Supermarketeissa on huomiseen asti Super päivät. Euron kilohinnalla sai vaikka mitä sitrushedelmiä. Meillä lähti ehkä vähän käsistä: 


Tästäkin on jo iso osa syöty, mm. pomelo. Vitamiineja on tullut vedettyä nyt siis ihan hulluna. Jospa se auttaisi väsymykseen. Kannattaa käydä hamstraamassa terveellisiä herkkuja!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!