20. helmikuuta 2014

Sisaruslahjat

Mahdollisen mustasukkaisuuden estämiseksi kyselin ennakkoon neuvoja muilta perheiltä, joihin oli äskettäin syntynyt toinen lapsi. 

Saksassa asuva tuttavani kertoi siellä olevan tapana, että sisarukset antavat ensitapaamisella toisilleen pienet lahjat. Vaikka en pidä tavasta, että jos toisella on synttärit, saa toinen/muutkin lohdutuslahjan, ajattelin kokeilla tätä neuvoa. 


Esikoinen oli ihastunut IKEAn kuivakukkiin, joten hän sai pikkuveljeltään lahjaksi kuivakukkakimpun. Vauva sai puolestaan isosiskoltaan kirpputorilta löytämänsä ilmaisen nallen. Yritin kaupoilla ehdotella vaikka mitä leluja vauvalle lahjaksi, mutta ne eivät tytölle kelvanneet. Tästä nallesta hän ei puolestaan luovuttanut vaikka yritin. Niinpä suostuin hänen tahtoonsa, häneltähän sen lahjan piti ollakin. Ekologinen tyttö! 


Meillä vauvan syntymä ei ole aiheuttanut pienintäkään merkkiä mustasukkaisuudesta. Olisimme siis voineet unohtaa tällaiset sisaruslahjat, mutta tulipa kokeiltua. Isosisko haluaa osallistua niin kovasti pikkuveljen hoitoon. Ja hän on tyytyväinen ja kokee itsensä tärkeäksi esimerkiksi, kun saa tuoda äidille imetystyynyn tai avata valmiiksi vaipan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!