3. helmikuuta 2014

Rapukakka

En ajatellut koskaan alentuvani kirjoittamaan kakka-päivitystä. Tässä se nyt tulee. Herkkähermoiset kannattaa jättää lukeminen tähän. 

Jostain syystä kaksivuotiaalle on tullut tavaksi analysoida kakan ulkonäköä. Olen jättänyt kommentit omaan arvoonsa, sanomalla aina esim. "totta", "niinpä" tms. Ei olla siis jatkettu keskustelua, koska minusta nämä vessa-analysoinnit ovat turhia. Lisäksi lapsi on ollut kuiva jo 1v 2kk -ikäisestä, joten enää ei tarvitse kauheasti kehua, että pissa tai kakka tuli oikeaan paikkaan tms. vessajuttuun liittyvää. 

Tänään lapsen kommentti vessassa käynnin jälkeen oli: "äiti kato, rapukakka!" Mietin, että mistä ihmeestä se näitä eläimiä keksiikin. Pottaa tyhjentäessä huomasin, että potassa tosiaan oli rapu. Aivan selvät ravun molemman käden sakset ilman ravun vartaloa. Ekan kerran oli pakko todeta itsekin: "kyllä, aivan kuin ravun sakset!" Kuvan jätin ottamatta...


Kuva: www.juomavinkki.fi

Illemmalla automatkalla lapsi kommentoi pahan hajun jälkeen: "hyi isi, haisee pahalle! Onko isi ripuli?" Oli hieman naurussa pitelemistä! Viikonloppuna lapsi oli kuullut sanan "ripuli" käsittääkseni ensimmäisen kerran, kun minä kyläillessä totesin, että tekisi kovasti mieli tarjolla ollutta kraavilohileipää, mutten taida uskaltaa syödä vieläkään sellaista vauvan takia. Kohta saan syödä! Siihen mieheni tokaisi, että "eikai siitä muuta tule kuin ripuli". Siitäkös tyttö innostui hokemaan hauskaa sanaa useamman kerran. Huvittavaa, että lapsi osasi nyt parin päivän jälkeen yhdistää nämä asiat toisiinsa. .. 

Lopuksi ihan mukavakin vessajuttu. Ihanaa kun lapsi (2v 5kk) on oppinut käymään itsekseen vessassa. Vetämään housut alas. Ja lopuksi vain kuuluu "pyyhkimään!" Jos isi on kotona, jostain syystä hän saa aina kakkapyyhinnät. Onneksi. 

2 kommenttia:

  1. Meilläkin toi kuuluu jostain syystä isin hommiin. Ehkä ne lapset tajuaa säästää äitiä joskus :D

    VastaaPoista
  2. :D Jos on tarjolla anoppi ja iso-äiti, vessahommiin pyydetään anoppi :) lapsen logiikka?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!