14. marraskuuta 2015

The pyykinpesu

Voiko mikään muu asia aiheuttaa suht tasapainoisessa parisuhteessa niin paljon keskustelua kuin pyykinpesu? Siinä on niin monta askelta epäonnistua. Miten likaiset pyykit lajitellaan? Pitääkö sukat olla niputettuna yhteen jo pyykkiin mentäessä? Pitääkö taskut olla tyhjennettynä? Saako lasten pikkuhousut jättää housujen sisään? Mitkä pyykit pestään yhdessä? On erilaisia pesuohjeita ja värejä. Siis on eri värejä. Punainen ei ole valkoinen eikä musta, eihän? Kuinka täyteen koneen saa sulloa? Montako huuhtelua pyykki vaatii? Paljonko pesuainetta? 


Kone jyllää. Hetken rauha. 

Pyykit kuivumaan. Onko järjestyksellä väliä? Paidat yhteen riviin vai sekaisin miten vain? Pitääkö ravistaa vai vain runtata narulle konemaisesti? Onko väliä, onko paita narulla suorassa vai ei? Ja miten päin? Silittää kun ei jaksa eikä oikein ehdikään. Niin, ja miten viikkaus? Samat vaatekappaleet päällekäin vai kaikki miten sattuu sekaisin: paita, housut, pikkarit, paita, housut,...? Onko sillä loppupeleissä enää mitään merkitystä? Tai miten ne lopulta päätyvät kaappiin? Onhan se ihan ok jos sieltä housujen seasta löytyy se paitakin? Onko? 


Loppu hyvin, kaikki hyvin. Uusi rumba voi alkaa. Tai taisi alkaa jo hetki sitten...

Rauhallista viikonloppua!

Hikiliikkujaa voit seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.

8 kommenttia:

 1. Tämän takia ainoastaan minä hoidan pyykit meidän kodissa! Muut ei edes saa koskea. Mies saa joskus ripustaa narulle, jos en millään itse kerkiä, mutta hän on kyllä saanut siihen koulutuksen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä?! Minun mieheni luulee, että hän on ainoa mies, joka ei saa koskea halustaan huolimatta pyykkihuoltoon :D No, kyllä hänkin välillä, mutta aina sattuu jotain... :)

   Poista
 2. Meillä saa pestä kaikkea oma-aloitteisesti, mutta mies kyllä tietää mitkä pyykit pitää mun pestä :D eli kaikki kankaat, merkkivaatteet, villavaatteet, alusvaatteet. Kaiken muun ja omansa saa pestä niin paljon kuin huvittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuossa tulleekin just se vaikeus, kun pyykkikorista ei enää erota, mikä on kenenkin tai mitä laatua... Ehkä meillä on vain liian pieni pyykkikaappi :D

   Poista
 3. Hehee :) niin tuttua! Meillä kaikki vaikeudet tuntuvat kulminoituvan tuohon ripustusvaiheeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse miehenä rakastan pyykinpsesua! Nautin kun päsen pesemään pyykiä vanhalla pulsaattoripesukoneella! Kun laitan pyykit narule kuivumaan niin laitan kaikki samalaisen pyykin yhteen kohtaan ja toiset sen jälkeen! Ravistan vaateet jotta ne ovat suorassa eikä rypyssä narulla!

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!