6. syyskuuta 2015

Synttäriperinteet

Ystäväni Nelli kirjoitti vuosi sitten blogissaan hauskoista syntymäpäivätraditioista. Esikoisemme 4-vuotissyntymäpäivien aattona kaivoin tuon postauksen esiin. Päätimme yllättää prinsessamme. Mies puhalteli illan ilmapalloja kuin liukuhihnalla. Hän sai ajatuksen, että koristellun kodin lisäksi tyttö saa herätä ilmaplloilla täytetystä sängystä ja syödä aamiaisen ilmapalloilla koristellulla tuolilla. Tyttö olikin aamulla onnesta soikeana. Ja me vanhemmat illalla salailuista innoissaan. Meidän perheessä ei ole ollut tapana ostaa lapsille isoja lahjoja vaan ennemminkin antaa heille kivaa yhteistä aikaa, kokemuksia ja panostaa mieluummin synttäreiden järjestämiseen. Aamulla tyttö sai meiltä vain kortin ja Veikkauksen arvan. Raaputettavat arvat ovat hänestä superkivoja. Olen ajatellut, että mikäli lapsi ei jotain toivomaansa lahjaa syntymäpäivänään saa, voin hänelle sellaisen jälkikäteen ostaa. Mutta kaikkea kivaa ja toivomaansa ei tarvitsekaan saada. Nämä ovat hyviä hetkiä opettaa pois materiaalikeskeisyydestä, kohtuullisuutta, pettymyksiä jne. Pienellä, yksinkertaisella ja halvalla omaa päätä ja käsiä käyttämällä voi saada usein paljon kivempaa kuin kaupan kalliilla antimilla.

Koska tytön oikeana syntymäpäivänä emme voineet kunnon juhlia järjestää töideni vuoksi, kävimme kuitenkin serkkupojan kanssa keilaamassa. Lapset olivat ensimmäistä kertaa keilaradalla ja se olikin hyvin hauskaa. Lasten ilo ja nauru oli paras lahja! Tyttö sai siis arjesta poikkeavaa yhdessäoloa sekä kahdet isommat juhlat, metsäsynttärit kavereille ja kotijuhlat suksulaisille.


 


Tuo yöllä koristeltu koti jää varmasti synttäriperinteeksemme, se oli tytöstä niin hauskaa! Keilauskin olisi perinteen arvoinen! 

Onko teillä jotain synttäriperinteitä?

2 kommenttia:

 1. Ihana aamu teidän synttäritytöllä <3
  Meidän synttäriaamun perinteisiin kuuluu aamupala sänkyyn ja perhekuoro laulamaan onnittelut :D Myös lahjan saa sankari avata jo vuoteessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo olisikin hyvä idea! Meillä tyttö on ihmetellyt, miksi äiti välillä saa aamiaisen sänkyyn, mutta hän ei. Onneksi kohta on hänen nimipäivänsä niin voimme yllättää uudestaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!