25. syyskuuta 2015

Sujuvampi arki


Teimme yhdessä lasten kanssa viikkokalenterin, eli lasten lukujärjestyksen, selkeyttämään arkea. Tämä olikin vielä parempi idea, mitä alkuun kuvittelin. 4-vuotias tarkistaa vähän väliä, mikä on tämän tai huomisen päivän yhteinen juttu, mitä odottaa. Toki puuhaamme paljon muutakin, mutta nämä ovat sellaiset sovitut jutut, joissa minä olen aktiivisesti läsnä. Tähän voin myös äitinä helposti vedota: Nyt laitan tiskit yms. sitten muovailemme yhdessä. Toinen toiminta ajoittuu aamupäivään ja toinen iltapäivään. Hoitoavun kohdalla on useampi lappu siksi, että tyttö on valinnut toiveen, jota puuhata yhdessä hoitajan kanssa. Tyttö teki perässä oman leikkikalenterin. Siinä on kunkin päivän kohdalla kuva, mitä eläintä milloinkin leikitään.

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!


Hikiliikkujaa voit seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.

10 kommenttia:

 1. Onpa kätevä! Tuommoinen vois toimia myös meillä pikkasten kanssa :) Ja ihana tuo leikkikalenteri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi! :) Helpottaa arkea!

   Poista
 2. Mäkin olen miettinyt tuollaisen tekoa. Tosin nyt olemme vain Teinimonsterin kanssa synkronoineet puhelimen kalenterit. Mutta ongelma on se, ettei mies pysty jakaa kalenteriaan meidän kanssa, kun hänellä on eri puhelin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo isompien kalentereiden synkronointi on meilläkin seuraava mietinnän aihe. Ei olla vielä keksitty järkevää systeemiä! Kerro jos keksitte! :)

   Poista
 3. Tämähän in tosi kiva idea! :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo eläinkalenteri <3 Tuollainen tekemiskalenteri varmasti selkeyttää päiviä ja poistaa turhat haahuilut ja eestaas lelujen ramppaukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Molemmat käy vähän väliä tarkistamassa päivän sisällön. Ja ideoivat uusia tekemisiä. Tuo eläinkalenteri on kyllä niin hauska! :D

   Poista
 5. Voi kuinka ihana idea! Voisin tehdä meillekin tuollaisen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!