10. syyskuuta 2015

Herkkuähky kuriin juhliessa

Sain paljon kauniita kommentteja tytön metsäsynttäreistä blogiini ja ihan henkilökohtaisestikin. Niinpä ajattelin palata niihin tunnelmiin vielä hetkeksi.

Lapsilla tulee synttäreillä helposti sokeriähky. Ainakin meidän lapsillamme, jotka eivät kovin usein tai ainakaan paljoa kerralla herkkuja saa. Esikoisen kanssa herkut on ollut helpompaa pitää minimissä, mutta toisen lapsen myötä se on huomattavasti vaikeampaa. Välillä arkena he saattavat saada yhden Marie tai Muumi-keksin. Puolitoistavuotiaalle sekin tuntuu olevan välillä liikaa. Suklaan olen nuoremmalta vielä onnistunut säästämään, mutta eiköhän senkin aika tule pian... Valitettavasti. Onneksi lapset kokevat jo pelkän ksylitol-pastillin olevan herkkua. Ja varsinkin purkan, jota puolitoistavuotias oppi hiljattain syömään.

Herkkuähky pani kuitenkin miettimään, miten sen saisi pidettyä lasten juhlissa jotenkin kurissa. Metsässä tarjosimme ensin lapsille vain ilveksen tassuja eli karjanapiirakoita ja siiliä eli hammastikuilla kaaliin kiinnitettyjä pikkusuolaisia. Tämän jälkeen lapset saivat vasta herkut omissa pienissä ämpäreissään. Ämpreissä jokaisella oli puolestaan omat pienet kipot, joissa oli kaksi Muumi- ja yksi suffeli-keksi. Lisäksi ämpärissä oli jokaisen oma pieni kakku pilttipurkissa. Ajattelin, että oikea kakku olisi metsässä hankala. Kakku kippaa lautaselta ja roskaa tulee enempi. En myöskään ole mikään kakkutyyppi; koen kakkujen leipomisen hyvin työlääksi ja vastenmieliseksi. Mietin myös Eskimo-jäätelöä kakun sijasta. Pilttipurkkivaihtoehto tuntui kuitenkin olevan oikein toimiva. Purkissa oli pohjalla murskattuja kaurakeksejä ja sen päälllä kuohkea mustikkarahka. Jokainen rahka oli koristeltu nompparelleilla ja mintun kukalla. Suosittelen tekemään rahkan vasta juhlapäivänä.
2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!