15. huhtikuuta 2015

Tuu jumppaa

Meidän perheessä urheillaan ja liikutaan paljon. Ei meillä enää vuosiin ole ollut mitään erityisiä lajeja tai tavoitteita liikunnan suhteen. Monipuolisesti vain kaikkea, jotta kroppa pysyy niin fyysisesti kuin psyykkisestikin hyvässä kunnossa. 

Lasten kanssa liikumme 2-3 kertaa viikossa; pääasiassa jumppaa, uintia ja pyöräilyä. Ja tottakai kaikki muut aktiiviset päivittäiset touhut päälle. Minä ja mieheni liikumme kumpikin puolestaan noin 5 kertaa viikossa; kuntosalia, jumppaa, lenkkiä ja miehellä lisäksi pallopelejä. Ja sitten on se kaikki muu aktiivisuus päälle, kuten tänään puolituntia sahausta käsisahalla.

Aamu alkaa Pikku Kakkosen Touhukamujen jumpalla.
Roolimallin vaikutus lapsiin on hurja. Meidän tyttö on viime päivinä järjestänyt itselleen ja meille vanhemmille vähän väliä kuntopiiriharjoituksen. Eilen käväisin sisällä ulkoilun lomassa ja kun palasin takaisin, piha oli pantu uuteen uskoon.  

"Äiti, mulla on yllätys sulle: kuntopiiri! Tuu jumppaa". 

 Jumppa koostui kolmesta liikkeestä: punnerrukset penkkiä vasten, hula hula -vanteen pyöritys ja penkille askellus.Ihanaa, että tyttö, joka ei ole kovin sinnikäs liikunnan suhteen, on kuitenkin näin innostunut siitä! Ja kehittelee jumppiaan ihan itse käyttäen välineinä, mitä jumppakoristaan löytää. Meillä tosiaan on lasten huoneessa yksi laatikollinen jumppavälineitä, kuten hyppynaruja ja palloja. Hän myös piirtää tarvittaessa ohjeet jumppapaikalle, jos minun jumppaohjepinosta ei löydy haluttua liikettä.
   

 Twist-narun saa kätevästi kiinni takkaan ja tuolin jalkoihin.
Twist toimii myös juoksuratana.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mukavalta , hienoa kuinka kannustatte lapsianne liikkumaan suuri hatunnosto teille :) Omat vanhempani ovat myös hyvin liikunnallisia ja rohkaissut meitä liikunnan suhteen, muistan erityisesti kun meidän äiti teki paljon erilaisia temppuratoja ulos! Toivon ja yritän että minusta tulisi yhtä hyvä roolimalli omalle pojalleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vanhemmilla on tosiaan iso vastuu monessakin mielessä. Se on jo hienoa, että asian tiedostaa. Seuraava askel, toteutus, onkin vähän haastavampi, mutta halutessaan onnistuu kyllä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!