9. huhtikuuta 2015

Hyvä aurinkorasva lapsille?

Nyt kun aurinkokin alkoi vihdoin paistamaan, niin muistin Thaimaan lomalta löytämäni hyvät aurinkorasvat. Ennen reissua stressasin aika paljon juuri aurinkorasvoista. En kuitenkaan ostanut uusia rasvoja mukaan Suomesta vaan nappasin parin edellisen kesän purkit matkaan. Sebamediä ja Lidlin rasvaa. Yli vuoden auki olleet voiteet toimivat yhä hyvin. Lapsilla käytimme alkuun suojakerrointa 50, viimeisellä viikolla myös 30:stä. Itsellä käytin ensimmäisellä viikolla 50:stä, toisella 30:stä ja viimeisellä 20:stä. Ihoni palaa herkästi, samoin lasten. Eivätpä lasten ihot edes juuri saaneet väriä koko reissun aikana. Lisäksi itselläni tulee hurjaa aurinkoihottumaa jopa alle 10:n suojakertoimilla. 

Koko reissun aikana otin ihan ottamalla aurinkoa maksimissaan kaksi tuntia. Nekin kahtena viimeisenä päivänä. Mutta kyllä se rusketus vain tarttui lasten kanssa touhutessa ja kävellessä. Ensimmäisen kerran elämässäni pidin jopa ruskettuneita ihoja varsin ällöttävinä. Ei nyt ihan kalkkilaivan kapteenikaan ole kiva, mutta sellainen terve vaalea. 


Thaimaassa laadukkaat aurinkorasvat ovat Suomea edullisempia. Älä siis turhaan roudaa niitä Suomesta mukanasi. Tykästyin näihin Cancer Counsil Australia -rasvoihin. 75 ml:n purkki suojakertoimella 50 maksoi noin 400 bathia eli noin 12 €. Ei halpaa, mutta halvempaa kuin Suomessa ja laadukasta. Ei tarvinnut lisäillä kesken päivää kertaakaan, vaikka uitiin. En löytänyt ainakaan googlettamalla, että näitä saisi mistään Suomessa, joten onko jollain suositella hinta-laatusuhteeltaan hyviä aurinkorasvoja etenkin pienten lasten iholle? Ei tahmaista, liian voidemaista tai vaikeasti levittyvää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!