30. maaliskuuta 2015

Thaimaan eläimet

Kolmevuotiaamme odotti Thaimaan lomalta ehkä eniten norsuilla ratsastamista. Norsupaikkoja on paljon, mutta ainakin osa niistä on hieman kyseenalaisia, turisteille kyhättyjä rahastuspaikkoja. Norsupäivä oli kuitenkin ikimuistoinen. Saimme vielä ratsastuksen päätteeksi vauvanorsulta privaattishown. 
Apinoita on villeinä ja vapaana yleensä vuorilla. Pienellä alueella apinoita saattaa olla satoja. Yllätyimme, ettei kolmevuotiaamme pelännyt röyhkeitä apinoita lainkaan. Kuopusta emme ottaneet mukaan apinapaikoille. Hänellä riitti katseltavaa kulkukoirissa ja -kissoissa sekä liskoissa ja linnuissa. Jos Suomessa muuten tulisi sellainen määrä vapaita koiria kadulla vastaan kuin Thaimaassa, pissaisin varmaan housuuni. Thaimaassa koirat olivat kuitenkin kilttejä. Nämä mustat apinat olivat kilttejä, kuten kuvista huomaa. Alla olevat ruskeat apinat ovat röyhkeitä ja vievät ohimennen mukanaan kaiken. Miestäni raapaisi yksi ruskea apina käteen, yrittäessään viedä limsapulloa kädestä. Mieheni kävi sen vuoksi sairaalassa ja sai siellä kaikki mahdolliset rokotteet tautien välttämiseksi.
Kaunis muna tippui terassillemme pihapuusta.

Hyttysiä Hua Hinistakin löytyi, vaikka alue on tuulista. Hyttyset häiritsevät kuitenkin vain pimeän tultua. Suomesta mukaani nappaama hyttyskarkoite tehosi. Osalla porukastamme nousi niin valtavat paiseet, ettei mikään tavallinen aloevera, bebanthen tms. tehonnut. Oli käytävä paikallisessa apteekissa ja ostettava Kela-nimistä voidetta sekä antibioottivoidetta.  Tämä kissakuva kuvastaa aika hyvin Thaimaan rentoa menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!