18. maaliskuuta 2015

Ruokailu Thaimaassa

Ihanan makea mangostani. 

Thaimaassa saa kaikkialta teiden varsilta ja rannoilta tuoreita herkullisia hedelmiä kuorittuina ja kuorineen. Lapsille ei siis tarvitse ottaa Suomesta mukaan hedelmäsoseita, ellei lapsi ole hyvin nirso. Kaupoista löytyy puolestaan puristeltavia hedelmäsoseita, jotka kelpasivat ainakin meidän lapsille hyvin. 

Suolaisia valmisruokia on hyvä olla jokunen mukana hätävaraksi. Mutta meidän yksi- ja kolmevuotiaat söivät ennakkoluulottomasti lähes kaikkea nuudeleista susheihin, vaikkemme kotona kovin erikoista ruokaa syökään. Riisiannokset ja kana eri muodoissaan olivat molempien lasten kestosuosikkeja. Ravintola-annosten hinnat olivat yleensä 1,5-5 euroa/henkilö. Ruoat sai aina halutessaan no spicy. Ja useimmissa ravintoloissa näytti olevan myös pastaa, pihvejä, nugetteja yms. länsimaista ruokaa tarjolla, mutta ne jäivät meiltä lasagnea lukuunottamatta kokeilematta. 

Sushiannos neljälle noin 12 €:lla. 

Reissussa aina vähän rähjääntyy. Niin ruokailunkin osalta. Yksivuotias sai ensimmäistä kertaa syödä jäätelöä, rusinoita, pillimehua ja makujogurtteja. Voi apua! Esikoisen kanssa tällainen ei tullut vielä tässä vaiheessa kuuloonkaan. Saa nähdä miten paluu arkeen sujuu. 


Viimeisellä viikolla löysin itselleni ihanan leipomon, josta sai muun muassa munkkeja ja viinereitä. Pelkäsin jo laihtuvani tällä reissulla... Parhaat löydöt olivat kuitenkin herkulliset hedelmät, etenkin pomelot, pikkubanaanit, mangostani, vesimeloni ja ananas. Sekä kuivatut mansikat, joita lapsetkin söivät antaumuksella. 


Koska meillä oli asuntona huoneisto, johon ei kuulunut aamiaista, niin otimme kotoa mukaan aikuisille kahvin ja suodatinpussit sekä vauvalle kaurahiutaleet. Tämä olikin järkevää. Jossain vaiheessa kaikille kyllä maistui kaurapuuron sijaan paremmin jogurtit ja tuoreet hedelmät kuin iän ikuinen kaurapuuro. 

Kaikki säilyimme vatsataudeilta. Aloitimme maitohappobakteerikuurin noin viikkoa ennen reissua. Se, hyvä käsihygienia sekä hanaveden ja kylmien salaattien välttäminen ilmeisesti auttoi.

Tällä reissulla on tullut syötyä viljatuotteita vain parin voileivän verran. Ajattelin sillä olevan myönteisemmät vaikutukset koko perheen vatsan yms. toiminnalle. Toivoin erityisesti, että se olisi poistanut tai lieventänyt kolmevuotiaan nivelsärkyjä. Tällaista gluteenitonta ruokavaliota on ainakin väläytelty hänelle kokeiltavaksi. Täällä se oli helppo toteuttaa asiaa edes miettimättä. Harmi, ettei siitä ollut apua. 

Aamiaisella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!