22. maaliskuuta 2015

Perheloma Thaimaassa

Kolme viikkoa Thaimaan Hua Hinissä on takana. Olipa ihanaa vaihtaa 
helmikuiset toppavaatteet maaliskuuksi helleasuihin. Sinä aikana Suomikin lämpeni ja lumet sulivat. 


Näkymät Hilton-hotellin 18. kerroksesta.


Mieheni vietti maaliskuun hoitovapaalla ja siksi pystyimme lähtemään näin pitkäksi aikaa reissuun. Kolme viikkoa tuntui juuri sopivalta ajalta. Tammi-helmikuussa olin aika paljon yksin lasten kanssa miehen pitkien työpäivien takia. Siksi tämä reissu tuntui todella ansaitulta ja tarpeelliselta katkaista arjen rutiinit. 

Meillä oli vuokrattuna huoneisto Baan Finlandista (osoite Hua Hin Soi 94). Alue sijaitsee mielestäni hyvällä paikalla niin ravintola-, hieronta-, markkinapaikka kuin rannankin suhteen. Tällaiseen rauhalliseen lomasesonkiaikaan altaallakin sai olla rauhassa. Kovimpaan turismiaikaan seitsemän huoneiston tiivis yhteisö ei houkuttelisi. Asunto yllätti odotuksemme erityisesti siisteydellään. 


Isovanhemmat olivat mukanamme kolmen viikon lomasta pari viikkoa. Auttavat kädet ja parisuhteen yhteinen aika oli luksusta. Oli kuitenkin hassua huomata, että isovanhempien lähdettyä lapset rauhoittuivat. Tai erityisesti kuopus, jonka eroahdistus äidistä voimistui reissussa hurjasti. Ehkä hän vain oli liian sekaisin, kuka häntä milloinkin hoitaa, kun tutut rutiinit muuttuivat. 


Vaaleatukkaiset lapsemme saivat paljon huomiota. Kaikki halusivat koskettaa tai vähintään vilkuttella heille. Osa kuvasi lapsiamme sen enempiä kyselemättä. Thaimaiset ovat hyvin lapsirakkaita. Lapset saivat aina parasta mahdollista palvelua ja kohtelua. Se tuntui jopa oudolta, koska Suomessa tällaista on harvassa. 

Hua Hin, minun suosikkini
- Ranta
- Ruoka: erityisesti kanaruoat. Suosikkiravintolammea Sakura (Sushia) ja katukeittiöt
- Tuoreet hedelmät
- Monkey Mountain
- Market Village ostoskeskus 
- Hoidot: hieronnat yms. 
- Hilton-hotellin kattoterassi
- Night Market (auki joka ilta)
- Cicada käsityö- ja ruokamarkkinat (pe-su)

Näistä ja muista reissukuulumisista vielä lisää alkavalla viikolla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!