20. syyskuuta 2014

Kerään, keitän, survon, syötän

Poikamme on tosi kova syömään. 2-3 tunnin välein menee 2-3 dl sosetta. Aika iso osa päivästä kuluu siis tällä hetkellä ruoanlaittoon. Yritän tehdä itse mahdollisimman paljon ruokia; kolmen kuukauden aikana on mennyt pojalle ehkä 10 valmisruokaa. Kerralla valmistan muutamalle aterialle ruoat, en pakasta ruokaa. En oikein edes ymmärrä tämän lapsen kohdalla, mikä järki olisi pakastaa suositeltuihin jääpalamuotteihin, kun kerralla ruokaa menisi koko muotillinen...

Puolukkapuuron valmistusta. 

Marja-/hedelmäsoseet pyrin tekemään kauden jutuista, koska se on helpointa ja edullista. Lähiaikoina tarjolla on ollut kiisseliä omenasta ja/tai puolukasta. Itse kerättyjä tottakai. En siis hinnoittele omaa aikaani metsässä, se on ennemminkin terapiaa. 


Hedelmäsoseita menee aamulla ja illalla puuron kanssa sekä välipalaksi.  Muutoin teen juureksista ja lihasta/kalasta/kanasta/munasta sosetta. Näitä on helpompi tehdä kuin hedelmäsoseita, koska voi ottaa ruokaa sivuun meidän muiden ruoasta ennen maustamista. 


Kauniin väristä! Omenaa ja puolukkaa. Sopii myös aikuiselle sellaisenaan tai rahkan sekaan. 


Puolukkametsässä oli kaunista. Otin metsään esikoisen mukaan. Riittävän syvälle metsään mentyä, tyttöä alkoi pelottaa. Oli hyvä hetki pysähtyä mättäälle juttelemaan, ettei metsässä tule mörköjä vastaan. Mutta kyllä siellä lintuja, muurahaisia ja hirviäkin saattaa nähdä ja pelästyä joskus eläinten rapinaa. Metsässä tarpominen on niin lapselle kuin aikuisellekin hyvää liikuntaa mm. tasapainoilun vuoksi. 


Puolukkametsässä


Miksi teen ruoat itse?
- Emme syö itsekään juuri eineksiä, joten en halua vauvanikaan niitä syövän. 
- Tiedän tasan tarkkaan mitä vauvani syö, kun teen ne itse. 
- koostumus ja haju on kotitekoisissa miellyttävämpi 
- Pitkällä juoksulla rahallinen säästö. Esim. 8 kk valmisruoat maksavat noin euron. Eurolla valmistan ison määrän itse ruokaa. Vauvan puuroissa on mielestäni hurjin hinta; noin 3€ pieni paketti, kun tupla-tripla määrän normaalia puuroa saa noin eurolla. En tosin ole huomioinut tässä sauvasekoittimen hintaa...
- Ei tarvitse raahata lasipurkkeja kotiin ja kotoa keräykseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!