18. syyskuuta 2014

3v neuvolassa


Kylläpä kolmevuotias on jo tosi taitava ja itsenäinen. Hän piirtää, puhuu ja vastaa reippaasti kun kysytään. Riisuu ja pukee. Laulaa ja tanssii yhtenään. On oppinut pyöräilemään apupyörien kanssa ja keinumaan isojen keinussa sekä pitämään vauhdit keinuessa. Kokeillut hiihtää ja luistella. Osaa leikata saksilla, piirtää ympyrän ja ihmisen sekä kirjoittaa muutamia kirjaimia, kuten H, L, O, I, A. Osaa kävellä varpaillaan ja takaperin sekä seisoa yhdellä jalalla, juosta, heittää ja potkaista palloa. Vastaanottaa käskyjä ja tehtäviä. On oppinut pelaamaan muistipeliä ja tekemään noin 20 palan palapelejä. 

Tyttö laittaa vaatteet järjestykseen ennen kuin pukee ne päälleen. Alla neuvolan näkötesti. Myös oma mielikuvitus on kehittynyt ja lapsi keksii itse leikkejä. Vessassa käyminen sujuu itsekseen käsienpesua myöden. Astiat tyttö tuo ruokailun jälkeen siististi tiskipöydälle. Tarvittaessa hän kiittää ja pyytää anteeksi. Päiväunia hän ei enää nuku. 

    Pikkuveljen kanssa lääkärileikkejä. 

Vain V-kirjain meillä tulee P:nä esim. Ville Viikinki on Pille Piikinki. Mutta se ei kuulemma haittaa. Se opitaan myöhemmin itsekseen. Eniten neuvolan terveydenhoitaja ihmetteli tytön saksien käyttöä. Kotihoidossa kuulemma annetaan lapselle vähemmän välineitä ja vastuuta, peläten että jotain sattuu. 

   3-vuotiaan tekemä auto matkustajineen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!