27. kesäkuuta 2014

Vauva neljä kuukautta

Neljä kuukautta on mennyt nopeasti. Vauva on KANNATELLUT alusta asti päätään päinmakuulla. Samoin HYMYILI onnellisesti jo synnytyslaitoksella. Poika onkin todella iloinen ja hyväntuulinen aina. Itku kertoo jo isosta hädästä. 


Poika KEIKAHTI vatsalta selälleen kolmen viikon ikäisenä, vahingossa tietenkin. Selältä vatsalleen kääntymisen poika keksi hiljattain (4 kk ja 1 vko), vähän myöhemmin kuin siskonsa. Nyt kääntyy heti masulleen, kun laskee lattialle ja viihtyy hyvin masullaan. Poika yrittää kovasti jo nostaa peppuaan ja kääntyä kuin kellon viisari. 

PITUUTTA jo syntyessään pitkälle pojalle on tullut huimasti. Hän on nyt jo samanpituinen (69 cm), kun siskonsa oli 8 kk ikäisenä! Erityisen pitkä on pojan selkä. Ja sen vuoksi ei varmaankaan varpaat mene ihan niin helposti suuhun kuin siskolla meni. 


Poika punnertaa ISTUMAAN sitterissä ja sylissä yhtenään, on tehnyt sitä jo kuukauden verran. Samoin SEISOMAAN vahvasti jaloillaan sylissä ollessa. 

Öisin ei ole koskaan tarvinnut vaihtaa VAIPPAA. Aamuisin on jo tehty pisu POTTAAN, tietenkin kannattelen poikaa hyvin. Tämä on siskosta hauskaa. Ajoitus tässä on oleellisinta, eihän poika sitä vielä oikeasti osaa. 

On ihanaa seurata SISARUSTEN vuorovaikutusta. Poika nauraa iloisesti siskonsa (ja muidenkin) jutuille. On huojentavaa, kun välillä voi pyytää tyttöä viihdyttämään hetken, mutta vain pienen hetken, veljeään esim. jos ruoanlaitto on pahasti kesken. 


KIINTEITÄ emme vielä ole aloittaneet. Parin huonomman yön jälkeen jo mietin sitä, mutta kyllä täysimetys on vaan niin helppoa ja huoletonta. YÖT menevät yleensä kolmen tunnin pätkissä, mutta muuten hyvin. PÄIVÄUNIA on kolmet-neljät, 5 min - 2 tuntia kerrallaan, yleisimmin noin 45 minuuttia. 

VAUNUISSA vauva ei enää hereilläollessaan kauheasti viihdy. Sen sijaan matkarattaiden toiseksi matalin asento on suosikki. Siinä vähän näkee ympäröivää maailmaakin, asento on silti makaava ja unen päästäkin saa tarvittaessa kiinni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!