13. kesäkuuta 2014

Gardajärvellä

Kahdeksan aurinkoista päivää Pohjois-Italiassa Gardajärvellä on takana. Mukana kaikki rakkaimmat, oma perhe, siskot ja äiti. Yhteensä seitsemän aikuista ja kolme alle kolmevuotiasta. Iso porukka, mutta kaikki meni hyvin ja kaikki olivat terveinä. 

Peschiera del Garda
Lämpöä oli päivisin reilu 30, parhaimmillaan 37,5 astetta varjossa. Iltaisin 20-25 astetta. Ei tarvittu pitkiä vaatteita kertaakaan. Järvellä oli harmiksi vähän sumua, mutta muuten täydellistä. Viime kesäinen jäätävän kylmä ja sateinen Pohjois-Italian vierailu muutti nyt vähän käsitystä Italiasta. Kahdella vuokra-autolla huristelimme Peschieran kaupungista järven muihin pikkukaupunkeihin, viinitiloille sekä Venetsiaan. Lisäksi kävimme Bella Italian camping-alueen vesipuistoalueella. Saimme neuvoteltua kahtena päivänä ilmaiseksi alueelle sisään koko päiväksi. 


Bella ItaliaVenetsiaLoman kohokohtia olivat nauruntäyteiset pienet suuret perheen keskeiset hetket sekä se, kun tyttö oppi uimaan itse kellukkeiden ja renkaan kanssa. Iltaisin ei lapsille tullut luettua satuja, kun nukahtaminen kesti ehkä minuutin. Päivällä taisi siis olla riittämiin touhua. Päiväunetkin kyllä esikoinenkin nukkui. 

Pizzaa ja pastaa ei ehkä hetkeen tule syötyä. Lentomatkaa kahden touhuavan kanssa en hetkeen haaveile. Mutta kauniin turkoosia vettä ja ylipäänsä maisemia tulee ikävä, samoin pieniä pyöreitä kiviä Gardan kivirannoilta, lihaisia kirsikoita, makeita mansikoita sekä herkullisia sorbet-jäätelöitä. Ja ennen kaikkea siskojeni ja äitini hoitoapua!


Muutamia vinkkejä Gardajärven matkalle:
- Majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin, jos aikoo majailla 9.6 eteenpäin. Saksalaisilla alkaa tuolloin jokin 15 päivää kestävä loma ja sitten alkaa Keski-Euroopan kesälomat. 
- Bella Italia (camping-alue) on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Samoin siellä aivan rannassa oleva ravintola (2. kerroksessa).
- Venetsiaan pääsee kätevästi Peschierasta junalla, isolla porukalla auto on järkevämpi. Autolla kuluja tulee tietulleista n. 20€ ja päivän parkkimaksuista 30€. Lastenrattaat voi hyvin ottaa mukaan, jos jaksaa kantaa niitä porrassiltojen yli noin 20 kertaa. 
-  Garda Palace on tilava hyvä huoneistohotelli Peschierassa. Miinuksena se että keittiövälineitä on heikohkosti ja wc-paperia kuuluu vain puolikas rulla. 
- Jos on auto, kannattaa rantatieltä poiketa välillä pikkuteille, niin näkee vielä vähän eri valossa Gardajärven seutua. Tosin pienemmät tiet eivät ole paikoin heikkohermoisille. 
- Gardajärven rannan kaupunkien parkkimaksut ovat paikoin aika suuria, samoin venemaksut järvellä. 
- Jos vuokraa auton, kannattaa ottaa omat turvaistuimet mukaan, jos suinkin mahdollista. Turvaistuimien vuokraus on suhteessa varsin kallista. Meillä kaksi turvaistuinta mahtui lentokoneeseen rattaille tarkoitettuun pussiin yhdessä siis rattaiden ja seisomalaudan kanssa. 
- Paikalliset ottavat aurinkoa Gardajärven itätannalla, mihin vain aurinkotuolinsa saavat mahtumaan.
- Rintareppu oli todella kätevä reissussa, sen sijaan jalkalauta oli esikoiselle täysin turha. Hän ei viihtynyt siinä, kuten kotona ja tiet olivat todella epätasaisia, kynnyksiä yms.
- Sirmionen niemellä on ihana pieni kuuma lähde, rajattu kivillä rantaan. 3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!