18. kesäkuuta 2014

Hyi Huimala

Jo tämä aamu alkoi vähän kurjasti. Minulla oli mieli maassa sovittujen juttujen peruuntumisen vuoksi ja esikoisella tuntuu yhä olevan reissuväsymystä, joka purkautuu kiukkuna. 


Lähdimme kuitenkin Espoon Juvankartanossa sijaitsevaan Huimalaan. Sateisesta päivästä huolimatta väkeä oli vähän. Tyttöä jännitti isojen puolen sokkelot ja pienten puolen puuhat eivät enää "isoa tyttöä" juuri innostaneet. Hallissa vallitsee viidakon lait: isommat ja vahvemmat jyräävät pienemmät. Jonotuskulttuuria ei tunneta. Ymmärrän, ettei esimerkiksi kolmen lapsen äiti voi millään valvoa kaikkien lastensa touhua yhtä aikaa. Henkilökuntaa ei näy kuin kassoilla. Omia eväitä ei saa syödä ja kuivaksi korpuksi paahdettu hodari ilman täytteitä maksaa kolme euroa (okei, ehkä olen tottunut IKEAn miltei ilmaisiin ja parempiin hodareihin) ja sen saaminen ilman ruuhkaa kesti luvatusta vartista huolimatta miltei puoli tuntia!!! Sisäänpääsy vuoden täyttäneiltäkin lapsilta on varsin huima eli 12 €. Eniten odotettu pallomeri oli siivouksen alla, joten sinne emme päässeet. 


Tyttö oli innoissaan vain trampoliineista, "jumppapalikoista", maksullisista autoista ja yhdestä liukumäestä. Suurin osa ajastamme kului trampoliinille jonottaessa, koska sääntöjä ei noudatettu.
Yritän aina ajatella arkisiakin asioita positiiviselta kannalta, mutta tämä päivä meni kyllä aivan pyllylleen. Parasta tässä päivässä on, että tiedetäänpä nyt, etteivät tällaiset "reippailuhallit" ole meitä varten. Ensimmäinen ja viimeinen kerta siis Huimalassa tai vastaavassa. Suuremman ilon tuottaa oman pihan trampoliini, metsässä kiipeily tai ilmainen ja ulkoilmassa oleva Oittaan Angry Birds -puisto. 

3 kommenttia:

 1. Kahden lapsen äitinä annan vinkin, että niiden muidenkin lapsia voi ja saa komentaa jos tuntuu että oma jää jalkoihin. Reippaasti ja nötisti vaan sanoi, että nyt oli meidän vuoro tai että päästätkö nyt meidän lapsen kun olet jo kauan pomppinut. Meillä on tramppis pihalla ja omat sekä naapureiden lapset pörrää tässä ja oon oppinut komentamaan kaikkien lapsia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Otin sen rohkaisuna ohjeistaa jatkossakin muiden lapsia :) Hyvin asiallisesti lapsetkin vieraan aikuisen ohjeet kuuntelivat ja sen jälkeen käyttäytyivät, kun tosiaan vaan aikuinenkin muistaa olla asiallinen. He selvästi tuntuvat kaipaavan rajoja ja sääntöjen muistuttajia. Siksi mielestäni paikalla saisi olla myös jonkun verran henkilökuntaa. Ja ihan totta, jos omat lapsenikin käyttäytyvät sopimattomasti, toivon toisen aikuisen heitä asiallisesti ohjaavan. Nämä tilanteethan ovat lapsille oppimisen paikkoja.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!