10. tammikuuta 2013

Urheiluarki jatkuu

Ihanaa tällä viikolla jatkuu vetämäni jumpat. Jumpat olivat tauolla reilun kuukauden. Vaikka koko joulukuun urheilin muuten, hiihdin, juoksin, uin, kävelin vaunujen ja pulkan kanssa sekä tietysti tein lumitöitä lähes joka päivä, on liikuntamäärä jäänyt ilman jumppia aika vähään, kolmeen neljään tuntiin viikossa. Itseasettamani tavoite on viisi tuntia viikossa liikuntaa ja seuraan tätä suurpiirteisesti Heiaheian avulla. Jumppien kanssa tavoite täyttyy aina.

Niin ja mikä lasketaan liikunnaksi? Onko lumityöt liikuntaa? Itse ainakin hikoilen ja puhisen, mutta hei silti? Olen merkannut nämä liikunnaksi jos ne kestävät riittävän pitkään, ehkä kuitenkin huijaan vaan itseäni? Pyrin hengästymään lähes päivittäin ainakin kerran. Tämä onnistuu lumitöiden lisäksi kyllä reippaalla vaunukävelylenkilläkin ylämäissä. Ehtona kuitenkin on, että merkkaan nämä Heiaheiaan urheiluksi vaan, jos yhtäjaksoinen lenkki kestää yli 15 minuuttia ja usemammassa pätkässä näitä tulee vähintään 30 min. Eli alle 30 min suorituksia en merkkaa.Olen tullut vähän vaatimattomammaksi sitten tosissaan urheilemieni vuosien, nykyään olen todella tyytyväinen, jos nämä toteutuvat:
  • 5 tuntia liikuntaa viikossa 
  • Hengästyn ainakin viitenä päivänä viikossa
  • Kroppa pysyisi kiinteänä, kiloja saa tulla, mutta ei vain keskivartaloon 
  • Liikunta olisi mahdollisimman monipuolista: hiihtoa, pyöräilyä, uintia, juoksua, kävelyä, jumppaa/kuntosalia
  • Minulla on hyvä olo ja mieli, liian pitkä liikkumattomuus vie mukanaan ja jalat eivät enää huuda liikuntaa. Siksi pyrin välttämään pitkiä taukoja. Siis jotta olen pienessä koukussa liikkumiseen, mutta terveellä tavalla.
  • Pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon lapsen kanssa, mutta kaksi omaa treenikertaa viikossa on tavoitteeni. Syksyllä pystyi pyöräilemään lapsen kanssa joka paikkaan, joka on tehokasta  hyötyliikuntaa, nyt talvella tulee enempi kävelyä vaunujen ja pulkan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!