29. tammikuuta 2013

Kodin1, Merituuli

Kävin tänään vähän shoppailemassa, hävettää ihan sanoa, joulujuttuja alennuksesta... Kohta on hei helmikuu... Kävin Merituulen Kodin1:ssä, koska he lähettivät joulun jälkeen -20 %:n ale-kupongin, joka käy myös jo alennettuihin tuotteisiin ja kaikkiin ostokerran tuotteisiin. Loistava juttu, koska useinhan nuo setelit ovat sellaisia, että ei voi yhdistää muihin tarjouksiin ja käytännössä mitään ei kuitenkaan saa halvemmalla.

No, ostin minä joulujuttujen lisäksi vähän muutakin, pöydälle uuden Vallilan kernit-liinan. Outoa oli muuten se, että joulukoristeet olivat liikkeessä nyt -70%, kun ne reilu viikko sitten olivat -90%. Mikähän tässäkin mahtaa olla syynä? Se, että jouluun on enää 47 viikkoa, eikä 48? Ei pysty ymmärtämään. Nyt ne pakkasivat onneksi jo kaikki joulujutut pois kevään tieltä. Ihanaa, kevät!

Vaikka vastustan periaatteessa kaikkien liikkeiden kanta-asiakaskortteja, löytyy niitä itseltäkin (valitettavan) iso pino ja silti ne eivät koskaan ole oikeaan aikaan matkassa mukana. Lukiovuosina osallistuin innovaatiokilpailuun ja ehdotin jo tuolloin, eli 10 vuotta sitten, että kaikki ale-/kanta-asiakaskortit saisi ladattua yhdelle samalle kortille. Idea palkittiin tuhansien ideoiden joukosta top 100:n joukkoon. Mutta tämä ei liene liikkeiden intresseissä edelleenkään. Se mikä näissä korteissa on kuitenkin hyvää, liikkeet voivat seurata asiakkaiden ostokäyttäytymistä ja lähettää juuri tietyssä liikkeessä asioivalle lisähoukuttimia, joita ei tietenkään voi jättää käyttämättä. Taas minusta tuli tyytyväinen asiakas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!