9. huhtikuuta 2014

Salilla

Jutta Gustafsberg jakoi viime viikolla Ilta-sanomien sivuilla äideille vinkkejä raskauskiloista palautumiseen. Minulla pisti silmään hänen kommenttinsa kuntosalitreenaamiseen liittyen: "Kun vauva on pieni, on tosi helppo lähteä kuntosalille. Mulla oli oma poika kantokopassa mukana, ja hän nukkui koko sen vajaan tunnin mittaisen treenin ajan." Missä salilla saa pitää vauvaa mukana? Ehkä jos omistaa oman salin, niin mikäs siinä, mutta entäs me tavalliset ihmiset?


Päätin kuitenkin rohkeasti kysyä lupaa Espoon kaupungin salille. Sain luvan ja nyt olemme käyneet useamman kerran vauvan kanssa treenaamassa. Vauva siis kantokopassa, minä treenaan ja muut ihmettelevät. 

Ymmärrän, ettei kaikki voi toimia näin. Salit olisivat aivan levottomia ja turvallisuus vaarantuisi, jos turvakaukaloita olisi siellä täällä. Toisaalta, tämä on hyvä tapa saada äiti aktiivisesti liikkumaan heti synnytyksen jälkeen, eikä vasta vuosien päästä. Olisi mahtavaa, jos kuntosaleilla olisi äiti-vauva tunteja. Siis sellaisia, että salille saisi luvan kanssa ottaa vauvan mukaan. Vauvattomat tulisivat siten omalla vastuullaan mahdolliseen kitinäntäyteiseen jumppahetkeensä. Jossakin tällaisia tunteja käsittääkseni onkin, mutta valitettavasti hyvin harvassa. Lapsiparkkiin en haluaisi ihan pientä vauvaani jättää. Sellainen on mahdollista ainakin Elixiassa 2 kk iästä lähtien. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!