18. lokakuuta 2013

Syysloma Tallinnassa

Vietimme viikon syyslomasta kaksi päivää Tallinnassa lapseni, siskoni, äitini ja anoppini kanssa. Aikamoinen kokoonpano, mutta hyvin reissu meni suurin piirtein! Sählinkiä ennen matkaa oli Eckerö Linen lippujen kanssa, kun varaus meni Eckerön toimesta väärälle päivälle sekä Meriton Hotels´n hotellivarauksen kanssa, kun meille tuli yksi matkalainen lisää ja syyslomasesongin vuoksi varausta ei alkuun pystynyt muuttamaan. Yövyttiin siis Meriton Grand Conference & Spa -hotellissa. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin ja riidoiltakin vältyttiin!

Kuvia laivamatkalta, jossa Jamkids-musiikkikoulu viihdytti lapsia lauluillaan ja soittimilla 
(rummut, kitarat, kanteleet, marakasit ja rytmikapulat):


Hotellissa lapsi kylpi illalla huoneen kylpyammeessa pari tuntia, antoi meidän koko reissuseurueelle kylpyläosaston suolasaunassa  suolahieronnan sekä nautti uimisesta 32-asteisessa vedessä, jossa pystyi hyvin
kahlaamaan (syvyys 40-60 cm). Hotelliaamiaiselta:


Isovanhemmat nauttivat kilpaa lapsen kanssa olemisesta ja hellivät lasta herkuillakin. Meidän 2-vuotias sai maistaa ekan kerran suklaata ja limsaa. Lisäksi tarjottiin jäätelöä, mehua ja riisisuklaata. Odotan jo innolla paluuta arkeen, koska aiemmin suklaalevyn on vain voinut kuitata, että "tämä on äitin juttu" tai "äitin lääke". Enää ei taida mennä lapselle läpi...
Tässä lapsen hieno limudrinkki:


Tuskaisinta oli laivasta ulos jonottaminen.
Ahdas, kuuma, känniläiset ja ei mitään tekemistä.
Kannattaa varautua hyvin!


 
Pari pientä vinkkiä Tallinnan kylpylämatkalle:
  • Eckerö Line ei kyllä ole mikään lastenlaiva. Leikkipaikka on olematon. Syysloman kunniaksi kahdesta kokoushuoneesta oli tehty piirustuspaikka ja musiikkihuone, mutta meidän pieni kaipasi kovasti pallomerta! Suosittelen mieluummin esim. Viikkaria.
  • Kosmetologihoidot kannattaa varata Tallinnasta etukäteen ja varmistaa vielä, että ovat oikealle päivälle. Minun osalta varaus oli vahingossa mennyt viikolla pieleen. Onneksi sain peruutusajan... Muuten voin kyllä suositella Viru Ilusalongia!
  • Vanhan kaupungin mukulakiville on hyvä varata kunnon käveykengät. Vaikka kengät oli muuten hyvät, niin pitkä matka mukulakivillä teki anopille valitettavasti kepposet.
  • Meriton Grand Conference & Spa -hotelliin on kohtalaisen vaikea päästä vaunuilla ilman portaita ellei halua kertää kohtuuttomasti. Löydettiin kyllä reitti, mutta se kulki osittain yritysten takapihoja pitkin... Toompean kukkulan alue, ei ole tarkoitettu vaunuille ja liikuntarajoitteisille.
  • Halvimmaksi tulee ottaa kylpylämatka suoraan Eckerö Linen kautta, ei erillisinä matkoja ja hotellia. Eckerön ns. Spa-matkana hintaan kuuluu yleensä enempi ruokia ja lisäksi hoitoja.
  • Meriton hotellin hintaan kuuluu vain aamu-uinti klo 8-11, muina aikoina uiminen maksaa 10-16 €. Ja tätä ei etukäteen hotellin sivuilta löydetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!