9. lokakuuta 2013

Ilta-flipperiä

Meillä on nyt pari iltaa ollut 2-vuotiaan kanssa vähän hankalaa. Toissapäivänä lapsi nukahti vasta klo 23 jälkeen parin tunnin flipperileikin jälkeen. Milloin oli pissahätä, kakkahätä ja milloin kuti-kuti-kutitti. Päiväkodissa lapsi jatkoi samaa päiväunille käydessä, vaikka unta oli yöltä takana vain 8 tuntia normaalin 11-12 vuorokausiunimäärän jälkeen.

Eilen mentiin samalla mallilla. Palautettiin lapsi 8 kertaa omaan sänkyynsä. Kuulemma kutitti taas, pelotti pimeys, ahdisti seuraavan päivän neuvola, johon äiti on menossa. Kaikki siis ihan päteviä syitä olla peloissaan ja huolia, johon aikuisen pitää puuttua. Mutta kuinka pitkään? Lapsi vain huomaa, että tuolla pelolla tai "pelolla" pääsee hetkeksi vielä äidin viereen ja pois sängystä. Puolen tunnin väsytyksen jälkeen lapsi nukahti yhdeksän jälkeen.

Tänään isi hoiti iltapuuhat, koska olin vetämässä jumppia. Kerran piti päästä taas pisulle. Nyt potta tuodaan sängyn viereen. Lapsi yrittää kyllä neuvotella pääsyä vessaan pisulle. Pissa tuli potalle sängyn vieressä ja unikin kohtalaisen helposti. Toivottavasti tämä loppuu pian. Sama ongelma on päiväunille käydessä, kotona ja päiväkodissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!