24. marraskuuta 2012

Pitkät päiväunet

Ihanaa, kun meidän pikkuinen nukkuu pitkiä päiväunia, 2-4 tuntia. Yleisimmin noin 3 tuntia. Siinä ajassa ehtii vähän touhuta omia juttujakin. Ja tätä osaa arvostaa sen jälkeen, kun vanhassa asunnossa ensimmäinen vuosi vierähti max. tunnin unilla (yleisimmin 40 min). Ja silloinkin ainakin puolet ajasta kävelin. Oli luksusta, jos nukutuksen jälkeen ehdin käydä vessassa rauhassa, ja superluksusta jos ehdin hotkia ruokaakin vielä naamaan. En edelleenkään tiedä, mitä tein väärin kerrostalonukutuksessa, mutta meillä se ei vain kertakaikkiaan toiminut. Pikkuinen nukkui pidempiä unia, jos jaksoin vain kävellä esim. 2 tuntia putkeen, mutta jos erehdyinkin käväisemään ihan vain nopeasti kaupassa matkan varrella, se oli sitten siinä. Muut aina puhuivat siitä omasta ajasta ja olin aivan ihmeissäni, että mistä he puhuvat. Vasta nyt olen alkanut ymmärtämään.

Mitä sitten teen nykyisin tuolla luksusvaapaa-ajallani:
  • PIHATYÖT. Kuokin siis pihaa. Joo, todella. Uuteen kotiin muutettaessa piha oli karu, joten tilasin 6 kuutiota multaa, olen roudannut kiviä ympäri maita ja mantuja, ostanut alennuskukkia ja -sipuleita,... Ja taaperon päiväunien jälkeen olen aivan puhki. Äitiä väsyttää, mennäänkö päiväunille? 
  • TYÖT. Suunnittelen vetämieäni jumppia. Musiikkia ja liikkeitä. Hikoilen.
  • POSTIT. Luen postit ja sähköpostit, joita ei kyllä kovin paljon tule. Lehdet tulee luettua tarkemmin ja aina lehti jää kesken (iso pino keskeneräisiä odottaa makuuhuoneessa sängyn vieressä iltalukemisena...)
  • NETTI. Jumitan netissä. Tämä ärsyttää minua eniten. Katselen pääasiassa facebookia, sisustusjuttuja ja työpaikkoja.
  • SIIVOUS. Siivoan, mutta mahdollisimman vähän. Olen yrittänyt ajoittaa ruoanlaiton ja siivoukset taaperon hereilläoloajalle, koska nykyään saamme aika hyvin yhdessä touhuttua noita arjen askareita. Uuden kodin myötä tuli tavaraoita laitettua vähän hassusti alkuun kaappeihin, joten niiden siivouksen kyllä hoidan päiväuniaikaan, koska pikkuisen kanssa siitä ei tule mitään.
  • PÄIVÄUNET. Ehkä kerran kuussa nukun noin puolen tunnin päiväunet, jos oikein väsyttää.
Tuo uniaika menee aina yhtä hujauksella... Mutta onhan se oikeasti luksusta työläisen arkeen verrattuna. Ja parasta, voi nauttia ulkoilmasta ja auringonvalosta/valosta/valoisammasta kuin illalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!