10. syyskuuta 2016

Toscana

Emme saa tarpeekseemme ihanista naapureista, joten vuokrasimme yhdessä Italian Toscanasta huvilan viikoksi. Kuusi aikuista, viisi leikki-ikäistä lasta ja kaksi vauvaa. Loma siis lähes täysin lasten ehdoilla.
Lensimme Roomaan ja ajelimme perhekunnittain pari sataa kilometriä pohjoiseen lähelle Cortonan kaupunkia. Huvilassa jokaiselle perheelle oli omat huoneet ja kylppärit. Yhteisessä keittiössä jokainen joustavasti vuorollaan hoiti ruoanlaiton koko porukalle ja tiskikone lauloi aamusta iltaan. Parasta oli kuitenkin iso oliivipuin reunustettu piha ja sen uima-allas. 
Omien 2,5 ja 5-vuotiaiden lasten kanssa oli ihanaa reissata. He sietävät jo rutiineista poikkeamista, kestävät hetken nälkää tai pidättävät pissaa. Samassa elämäntilanteessa olevien kanssa ei myöskään tarvitse selitellä, miksi ruoka-ajoista pitää pitää kiinni tai miksi joku kitisee väsymystä. Mutta ennen kaikkea oli ihanaa kun lapset leikkivät kiltisti yhdessä välillä useita tunteja putkeen ilman, että aikuiset puuttuivat leikkeihin. Ja isommat ottivat pienemmät mukaan hienosti. Oli myös hurjaa seurata vauva-arkea vierestä aamusta iltaan. Lohdullista, että se on omalla kohdalla jo taaksekäänyttä elämää.

Naapureita ei useinkaan pysty valitsemaan. Meillä on käynyt tuuri, sillä näistä naapureista on tullut meidän ystäviä, olemme jopa lähes yhtä suurta perhettä! Meillä oli heidän kanssaan oikein onnistunut loma! Lisää lomakuviamme Instagramissa. Hikiliikkujaa voit seurata myös Facebookissa

1 kommentti:

  1. Upea paikka, kauniita maisemia ja lapsille mukavaa tekemistä noin hyvin varustetussa residensissä. Kyllä noissa oloissa ja seurassa varmastikin viihdyitte!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!