22. heinäkuuta 2013

Viro, Loksa

Vietimme ihanan viiden päivän perheloman kälyn perheen ja appivanhempien kanssa Viron Loksassa, noin 70 km Tallinnasta itään. Loksa on pikkuinen, reilun 3 000:n asukkaan kylä, joka on paikoin aivan autioitunut. Hienoa merenrantaa ja loistavat marjastusmaastot kyllä löytyi, jos vaan olisi ollut hyvä marjavuosi... Paikka oli muille tuttu parinkymmenen vuoden takaa sirkusleireiltä.10 hengen mökin vuokra oli noin 600 € sisältäen kaiken, myös loppusiivouksen (ei ruokia). Piha oli iso ja avara, harmiksi kaikki ulkopelit olivat rikki. Kävimme ostamassa Loksan kaupamajasta joitain leluja lapsille pilkkahinnalla. Lapset kyllä keksivät hauskaa puuhaa itsekin esim. laittamalla simpukoita riviin.Isompi ranta löytyi noin 20 km:n päästä Vösusta. 
Koko loman oli ihanan aurinkoista ja lämmintä, mutta varsin tuulista.Meidän neiti löysi ensimmäisen kerran sipsipussille ja söi niitä kuin olisi aina syönyt. Seuraavana yönä oksennettiinkin kahdesti, ensimmäisellä kerralla äidin päälle, lakanat, lattiat ja aivan kaikki... Ensimmäinen oksennustauti. Ei kyllä tainnut johtua ruoasta, koska seuraavat pari päivää oli kuumetta ja vielä viikon päästä uudestaan.

 
Loman kohokohta oli matka Rakvereen (noin 50 km Loksasta kaakkoon), jossa matkalla näimme kahteen otteeseen kaksi haikaraa. Rupesi ihan jännittämään, mitähän nuo mahtoivat enteillä...Huomaatkos ison haikaran pesä savupiipun päällä?


Rakveren linnoitusta suosittelen kaikille. Aivan mahtava paikka, vaikkei kylässä sitä juuri mainosteta. Ensimmäisellä Rakveren vierailullamme kolme vuotta sitten meiltä jäi tämä näkemättä. 1,5 - 5 vuotiaat lapsetkin viihtyivät hyvin ja näkemistä riitti paljon myös aikuisille esim. kidutuskammion muodossa. Alueena linnoitus ei ollut suuri, mutta siellä oli lapsille tekemistä ja eläimiä (pupuja, vuohia, heppoja, ankkoja) katseltavaksi.
 


Ville Viikinki piti lapsille seuraa Viking Linen Xprs:llä lähes koko matkan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!