10. heinäkuuta 2013

Saariston rengastie, Rymättylä-Nauvon reitti


Monen vuoden haave Saariston rengastiestä toteutui tänä kesänä. Ekalla kerralla ei mahduttu pyörien kanssa junaan. Seuraavana kesänä olin viimeisilläni raskaana, kolmantena vauva oli aivan kiinni äidissään... Neljäntenä tuo haave siis toteutui! Vajaa 2-vuotiaamme ei ollut matkassa mukana, hyvä niin, aika vähän reitillä olisi ollut hänelle katseltavaa ja matkaan olisi varmasti saanut varata enemmän aikaa.

Lähdimme Turun ja Kaarinan välistä hautausmaan parkkipaikalta. Ja varsin hyvin oli paikka valittu, koska ensimmäisen päivän matkaksi kertyi 58 km (Kaarina - Nauvo) ja toisen 68 km (Hanka, Rymättylä - Turku). Pyöräilyyn kului aikaa kaiken kaikkiaan reilu kuusi tuntia, pysähtelyt päälle. Yön vietimme Nauvossa Hotelli Strandbossa. Toisen päivän matka alkoi tunnin laivamatkalla (m/s Östern), jonka aikataulut on hyvä selvittää etukäteen. Samoin on hyvä varata majoitus etukäteen, koska esim. Nauvossa on hotelleja vain muuatma ja tuona kesäisenä arkipäivänä ne olivat aivan täynnä. Vain muutamia 1hh tai perhehuoneita oli vapaana ja kyllä kävi ulkomaisia matkaajia hieman sääliksi, kun he yrittivät majapaikkaa etsiä. Yllätyksenä tuli, että myös Seilin saarella olisi voinut yöpyä!

Nauvon satamaa
Todella vähän reitillä oli mitään nähtävää, ehkä iso Saariston rengastie olisi mielenkiintoisempi. Täytyy siis tehdä vielä toinen matka joskus. Reitti kulki pitkälti saaren sisäosissa ja vain siltojen ylitysten ja lauttojen yhteydessä näki merimaisemia. Suomalaiset eivät myöskään osaa mielestäni hyödyntää matkailua, koska kovin vähän reitillä on pieniä mukavia levähdyspaikkoja.

 

Merimaisemia m/s Österniltä

 Saariston luontoa Herrankukkaro Rymättylässä.
Harmiksi tämäkin yksityisaluetta, vierailut vain ryhmille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!