14. joulukuuta 2012

Holiday Club Saimaa

Pari yötä Holiday Club Saimaalla. Hieno paikka, pikkuinen (1v 3kk) tykkäsi kovasti juosta pitkiä hotellihuoneen käytäviä ja uida lämpöisessä vedessä.

 
 

Lomat on aina ihania ja muille niistä annetaan vaan parhaat palat. Eikö? Mutta onhan ne arkiset asiat läsnä lomallakin. Joka päivä pitää syödä, pestä hampaat ja mennä nukkumaan. Samat ongelmat kuin arkenakin. Ei niiden hankaluus muutu miksikään lomallaakaan.

Hotelli oli iso, huoneet tilavia, ruokapaikkoja oli jo nyt kolme ja kohtuuhintaisia. (parin vuoden päästä alueella olisi tarkoitus olla kauppakeskus ja lisää ruokapaikkoja) Hotelissa oli perussiistiä, mikä on mukavaa pienen lapsen kanssa. Aktiviteettimahdollisuuksia olisi riittänyt varmasti viikoksi, hotellista löytyi mm. keilarata ja jäähalli. Ehkä vähän liioiteltua?! Vaikuttavinta oli kuitenkin allasosaston aivan upea valovesishow, joita tuli puolen tunnin välein musiikin tahtiin. Esityksen näki myös hotellin aulasta ja "suihkulähdelautaselle" pääsi kävelemään ja pikkuiset siellä tanssivatkin. Vesivaloshow oli tehty mm. Lady Gagan musiikin tahtiin.
Hotellista täytyy kyllä harmikseni sanoa lisäksi sen verran, että yllätti vuoden vanhan hotellin olevan niinkin kulunut ja paikoin likainen jo nyt. Ihan kuin olisi ollut käytössä ainakin 5 vuotta. Mutta entisenä siivoojana syynkin kyllä loman aikana selvitin. Hotellin siivouksen laatu ei ollut mitään huippuluokkaa: sängynalustat olivat aivan pölyssä, tuskin siivottu meitä ennen? En todellakaan viettänyt lomaani sängyn alla, mutta taapero piilotteli sinne lelujaan... Kylpylän pinnat olivat likaiset jo heti aamulla allasosaston auettua, taisi unohtua ilta/yö/aamusiivoojalta? Rappaukset olivat jo nyt rikki, samoin seinäpintoja rikki siivouskärryistä johtuen. Pehmeitä seiniä... Niin ja paljon kaakeleita irti. Otetaan sitten kerralla paremmin -asenne tuollaisen paikan siivouksessa ei oikein toimi, vaan kostautuu...


Todettakoon tähän samaan myös Holiday Clubin loma-osakkeen esittelyosiosta muutama sana. Myyjä oli hyvä myyjä. Oikeasti. Esittelyn lopuksi hän sanoi, että olemme ensimmäisiä, jotka ovat onnistuneet näpäyttämään häntä takaisin finanssipuolella, laskelmissa. Taisi myyjä "unohtaa" mainita, että jos osakkeen ostaa lainarahalla, koituu lainasta luonnolisesti kuluja meille, jonka jälkeen lomaosakkeen omistaminen ei meille enää olisi todellakaan järkevää. Ja jalkeenpäin tajusimme vielä, että eipä myyjä ottanut ainakaan ääneen huomioon myöskään sitä, että kun loman ostaa vapailta markkinoilta tai suoraan hotellista, hintaan sisältyy yleensä allasosaston käyttö ja aamupala. Osakkeen hintaan puolestaan ei. Osakkeenomistajan alennukset ainakin Saimaalla olivat naurettavan pienet, kylpyläosastolla 2 €. Tämäkin pitää huomioida. Ekonomi ja matematiikan opettaja eivät ehkä ole helpompia "vastaustajia" tällaiselle myyjälle... Teemme siis jatkossakin lomamme ilman lomaosaketta ja RCI-järjestelmää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!