21. elokuuta 2013

Yllättävät vaikutukset arkeen

Lapsen päivähoito on yllättänyt minut muutamalla asialla vaikuttamalla lapsen arkeen kotona:
  • Päiväunille nukahtaminen on vaikeutunut. Voi toki johtua iästäkin (parin viikon päästä 2v). Lapsi ei osaa päättää missä haluaa nukkua. Aina en toki anna vaihtoehtoa, mutta osaa jo vaatia itsekin. Tänään nukahti ekan kerran sisälle omaan sänkyyn, puolen tunnin seilaamisen jälkeen. Päiväkodissa nukutaan sisällä ja vaunuissa nukkuminen ei siis olekaan enää itsestään selvyys.
  • Ruoka maistuu paremmin. Lapsi on oppinut syömään leivän kokonaan, ei vaan voita. Myös peruna ja riisi menevät aiempaa paremmin ja isompia määriä. Samoin kasviksia menee huomattavasti enemmän. Ainoa, mikä tökkii yhä muodossa kuin muodossa, on porkkana. Käsittämätöntä!
  • Lapsesta on tullut entistä järjestelmällisempi. Kotonakin meillä oli aika tarkat tai pikemmin toistuvat rituaalit. Nyt ne vain voimistuvat. Esim. kengät laitetaan nätisti eteisen kaappiin kun tullaan sisälle ja leluja siivotaan leikin jälkeen jo itsenäisesti omiin laatikoihin!
  • Lähteminen on vaikeutunut. Erityisesti päiväkotiin. Ei se nyt liian mieluinen paikka kuitenkaan ole, vaikka sieltä iloisena aina kotiin tullankin. 


Summa summarum, ei lainkaan huonoa kehitystä pikkuiselta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!