6. kesäkuuta 2013

Alpeilla autoillen taaperon kanssa25.5. La
Munchen - Bodensee-järvi, Lindau, tie E54, noin 220 km ja 2 h. Lisäksi noin 2 h, 60km yöpäikan metsästystä vuoristossa (Bregenz - Langen - Scheidegg). Pikkuinen huutaa, vettä sataa. Onneksi oli leluja, evästä ja iPad mukana! Kaikki yöpaikat olivat täynnä tai suljettu. Palattiin lopulta Lindauhun Hotel Bodenseehen. Matkalla näkyi haukkoja ja Saksan teillä sai ajaa kovaa. Ilma 8-10 astetta, pilvipoutaa ja vesisadetta.
 
26.5. Su
Pilvistä ja vesisadetta, lämpöä huimat 0.
Kierrettiin Lindaun saari, Vanha kaupunki. Kaikki kaupat olivat kiinni, louaskahviloita auki klo 11:30 alkaen.
Matka kohti Innsbruckia tie E60 ja sitten maisemareitille tie 188. Ajettiin tietä noin tunti, noin 50 km, kunnes tuli portit vastaan, tie oli suljettu Partenen jälkeen. Matkalla oli paljon lehmiä ja pieniä alppikyliä sekä Schrunsissa hieno vesipuisto Aktivpark Montafon, joka oli suljettu. Uudelleen siis tielle E60. Tietulli 9 € 15 kilometriä pitkän tunnelin päätteeksi.
Päivän ajomatkaksi tuli noin 260 km ja 4,5 h. Lapsi nukkui koko matkan.
 Kuvat Lindaun saarelta.

27.5. Ma
Päivä Seefeldissä. Vaellus n 2h (Playcastle, Bodealm) ei oikeastaan mitään nähtävää. Alkumatka oli ihan mukavaa vaellusta, lopun olisi päässyt rattaillakin. Ei kannata kysyä lapsen kanssa vaellukseen ohjeita hotellista... Matkalla pikkuinen nukahti selkäreppuun.
Iltapäivästä Wildsee-lammelle leikkimään lasten leikkipaikalle sekä lammen ympäri kävely. Matkalla oravien ja sorsien katselua.
Illalla vielä kävely pikkuvuorelle, kun aurinkokin alkoi jo paistamaan!
Seefeldin vaelluskartta maksoi 7€, mutta siitä ei kauheasti ollut hyötyä. Ilmaisversioista puuttui vain karttamerkintöjen selitykset.
 
28.5. Ti
Aurinkoinen päivä ja toinen aamu samassa hotellissa Hotel Haymonissa Seefeldissä (Itävalta). Pienelle paras juttu oli hotellin lukuisat portaat ja hissinappulan painaminen. Hotelilla oli noin 15 astetta, alempana laaksossa jopa 20.
Rosshutt-junahissillä ylös ensin 1760 metriin ja sitten vielä kabinilla noin 2000 metriin. Tultiin kävellen alas 1700 metristä noin tunnin verran (junamtaka ylös kesti 7 min). Hyvillä rattaillakin olisi voinut kävellä alas, mutta valisimme vähän haastavmman reitin. Hissit yhteensä 17 €/hlö.
Illalla Innsbruckin kautta kohti Bolzanoa (Italia), tie A143 "maisematie". Matkalla tietulli 8,50 € ja viihtyisä pikkukylä St. Leonardo, hotelleja ja kahviloita. Matka noin 200 km 3,5 h. Lapsi koko matkan hereillä. Yö Meranossa.  
 


29.5. Ke
Kierreltiin rattaiden kanssa helppokulkuinen maisemareitti noin tunnissa. Reitti päätyi Meranon kaupunkiin, jossa syötiin lounasta ja käytiin uimassa kylpylässä (Therme Meran). Ukkonen pysäytti uimisen 45 minuutiksi. Muutama salama näkyi, muuten satoi vain vettä. Edes sisällä ei saanut uida! Hieno kylpylä kuitenkin ja jos olisi ollut hyvä sää, olisi ulkona ollut paljon lisää altaita.

Meranosta ajoimme Bolzanoon noin 50 km, 30 min. Ja lisäksi hotellin etsintään kului 45 minuuttia. Lopulta löysimme kaupungista yhden avoinna olleen hotellin, joka maksoi 80 euroa, ilman aamiaista. Hotellien taso vain laskee päivä päivältä.


 
30.5. To
Kierreltiin aamu Bolzanon kaupungissa, josta ajoimme pohjoiseen, Chiusaan eli Klauseniin. 35 km noin 30 min ja lisäksi 30 minuuttia ekstraa, että päästiin Bolzanosta pois. Kylläpä oli turha kaupunki meille!
Chiusassa hotelliyö mummon luona 60 € sisältäen aamiaisen. Hinta-laatu kohdillaan! Chiusan kylässä kävimme testaamassa kaikki leikkipaikkat. 


Moottoritiet kulkevat  pitkälti siltojen varassa tai tunneleissa. Näin melua ei tule alhaalla oleviin pikkukyliin.


31.5. Pe
Chiusassa noin 1 h 20 min kävely korkealle linnaan.
10 km ajo Bressanonen eli Brixen kaupunkiin. Käytiin syömässä ja löysin ihanan laukun.
Ajo Brixenistä kohti Cortina d'Ampezzoa. Vajaa 2 tuntia, 100 km.

1.6. La
Aurinkoinen ilma, vihdoin! Cortinasta (Italia) länteen kohti luonnonsuojelualue Passo Falzaregoa noin 30 min 20 km. Hissillä Ylös 2740 metriin ja kävellen vielä 2752 m. Hissi 13€/ hlö. Kova tuuli, paljon lunta. +5 astetta.

45 min kävely Cian Cope alueella rattaiden kanssa. Lopulta luovutettiin, kun lunta näytti tulevan vain enempi vastaan. Matkalla näkyi ensimmäisen kerran nuppuisia Edelwaiss-kukkia ja puhdasta luontoa!

 

 Yhden jälkeen alkoi pilvistyä, joten lähdettiin kohti Innsbruckia (Itävalta). Pikkuinen nukkui autossa yli 3 tuntia. Ajoa päivän aikana yhteensä noin 180 km 3,5 tuntia.
Arabia-Canazei alueella (Val gardena, Wolkenstein) hienot laskettelurinteet reilussa 2200 metrissä ja näkymät reilusta 3000:sta. Kartassa ei merkitty nähtävyytenä.
Italian järjettömät tietullit, joiden takia motari oli aivan jumissa Itävaltaan päin. 
10 kilometrin matka kesti noin tunnin.

2.6. Su
Vettä satoi tasaisen kovaa koko päivän.
Innsbruckista Kitzbuhelsiin, ajoa noin 150 km 1,5 h. Matkalla käytiin HappyHop-lasten seikkailuhallissa, 8€, joka oli aivan täynnä lapsia sateisena sunnuntaina. 1 v 9 kk ikäinen kuitenkin tykkäsi ihan hurjimmistakin jutuista. Matkalla näkyi tulvajokia, jotka olivat sorruttaneet maata. Yöllä oli tullut myös lumivyöryjä.
Hyvä sporthotelli pelasti päivän: kolme saunaa yksityiskäytössä!
 

 


3.6. Ma
Päiväretki Kitzbuhelsissä Schwarzsee-järveltä vaunukävellen 1 h 15 min. Nähtiin hevosia ja lehmiä. Hienot oli maisemat ja vielä hienommat olisivt olleet, jos olisi ollut hyvä sää. Nyt ei onneksi satanut. 
Lähikylässä St. Johannissa n 10 km päässä joet tulvi ja teitä ja rautatiekin olivat poikki. Suomessa miltei 30 astetta ja kaikki kirjoittelee aurinkoisia tilapäivityksiä Facebookissa. Vähän kirpaisee. 
Iltapäivästä käytiin uimassa Aquarenassa, 10 €. Vähän pettymys. Liukumäkiä, 25 metrin allas ja iso lämpimämpi allas. Saunat lisämaksusta.4.6. Ti
Lähtöpäivä. Ajomatka Kitzbuhelistä (Itävalta) Muncheniin (Saksa) noin 170 km, pari tuntia. Matkalla käytiin Munchenissä ostoskeskuksessa tekemässä vähän löytöjä.

Ihana loma huonoista säistä huolimatta. Itseasiassa kylmyys (lähes koko ajan noin 5 astetta) ei haitannut lainkaan, mutta vesisateella piti keksiä tekemistä sisätiloihin. Nukuttiin lomalla paljon, joka yö vähintään 9 tuntia. Ja käveltiin niin paljon, että miehen kengät hajosivat, tyhjenipä matkalaukku kotiinpäin!
VINKKEJÄ 

Lapsen ruoka
  • Ajomatkalla on hyvä olla lapselle aina evästä, jotta saa paineen tasattua korvissa nielemällä ruokaa.
  • Lapselle kannattaa varata hätävaraksi purkkiruokaa Suomesta mukaan, meidän lapsi ei ainakaan syönyt paikallisia, eikä niitä monestakaan paikasta löytynyt. Myös pikapuuroa oli hyvä olla mukana, koska välillä aamupala oli mitä oli. Kuumaa vettä löytyi aina. 
Kartat
  • Kirjastosta kannattaa lainata kartta ensihätään ja ostaa sitten parempi paikan päältä esim. huoltoasemalta. 
  • Kaupungin/kylän kartta kannattaa aina hakea esim. ensimmäisestä mahdollisesta hotellista niin elämä helpottuu!
 Muuta
  • Hotellin etsintään kuluu hirmuisesti aikaa, on hotelli katsottuna valmiiksi tai ei.  
  • Pohjois-Italiassa pärjää parhaiten saksalla.
  • Italiasta Itävaltaan autobanaa ajaessa oli kovat ruuhkat lauantaina klo 16 aikaan. Lähes kaikki saksalaisia autoja. Pikkutie veti ihan hyvin.
  • Lapsenkantorinkka kannattaa ostaa Italiasta, ei ainakaan Suomesta.

MATKAKASSA
Hotelliyöt noin 100€/ yö
Kartat 20€
Hissit 60€, n. 15€/hlö/nousu. Lapsi, alle 4v, on ilmainen hisseissä.
Tietullit ja Itävallan autotarra noin 35 €.
Ruoat noin 50€/ päivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!