14. toukokuuta 2013

Taaperon kanssa Budapestissä

Ihana tyttöporukalla tehty pidennetty viikonlopun matka Budapestiin takana. Kiertelimme nähtävyyksiä, kävimme kahdessa mineraalikylpylässä ja kävelimme kilometritolkulla. 1 v ja 8 kk ikäinen taaperomme kulki matkassa reippaasti. Hän pongasi kaikki kaupungin leikkipaikat ja tervehti iloisesti kirkuen kaikille kaupungin puluille.

Nelipyöräinen matkalaukku taaperokärrynä.
Puluille kiljumista.

Katusoittajalla kiitosta hyvästä musiikista.


Budapestissä oli paljon hyvässä kunnossa olevia lasten leikkipaikkoja.

Lounaspiknik kauppahallin edustan puistossa.
 

Roomalais-katolinen kirkko, yksi Budapestin kauneimmista.

Asuimme huoneistohotellissa Kazinczy Utca -kadulla. Loistava huoneisto, mutta viikonlopun iltoina kuului biletysääniä ja riehumista, maanantai-aamusta aikaisin alkoivat roskakuskit jylläämään kadulla. Huoneiston sijainti oli loistava, sillä joka paikkaan oli kävelymatka.

Kävimme Gellertin ja Szechenyin kylpylöissä. Rattaiden kanssa piti ostaa kalliimpi pukuhuoneella varustettu lippu, joka maksoi 4300-5100 HUF eli noin 14-18 € koko päiväksi. Szechenyi oli mielestäni ehdottomasti mukavampi, koska se on selkeämpi (Gellert on todella sokkeloinen ja siellä oli paljon rappusia, rattaiden kanssa hankala).  Szechenyissä on myös altaita enemmän ja se on vieläpä halvempi kuin Gellert. Myös puitteet olivat mielestäni hulppeammat Szechenyissä. Oli ihanaa, kun lisäkseni oli neljät kädet pitämässä huolta pikkuisesta, joten sain itsekin rentoutua! Asteen tarkasti ilmoitetuista kylpylän vesistä 30 asteinen oli pienen suosikki, me aikuiset viihdyimme paremmin 38 asteisessa vedessä. 

Gellert Furdö

Gellertin lämpimät altaat tekivät tehtävänsä.

Szechenyin kylpylän ulkoallas.

Meillä oli mukana matkarattaat, käsimatkatavarat ja yksi pieni laukku ruumaan. Mutta korvaamattomin juttu oli potta! Koska pieni ei enää käytä vaippoja, eikä osaa tehdä tarpeita vielä vessanpöntölle tai muualle, eikä ulkomailla aina tahdo pottaa löytääkään, otin suosiolla Baby Björnin tuolipotan pottaosan mukaan. Se oli tarpeen Helsinki-Vantaan lentokentältä paluumatkan lentokoneeseen saakka. Hienosti pieni osasi tärisevässä koneessakin vääntää kakat bisnes-luokan vessaan... Paikallisissa potta herätti muutamaan kertaan hieman ihmetystä, jonka sisältöä piti tulla ihan lähempää tarkastelemaan...

Voin kyllä suositella Budapestiä lapsikohteena. Kylpylöiden lisäksi esimerkiksi Margitin saarelta löytyy paljon kivaa lapsiperheille. Edellisellä Budapestin reisulla kävimme Balaton-järvellä. Matka junalla kesti noin kaksi tuntia. Aivan loistava reissu sekin.

2 kommenttia:

  1. Huippu juttu että kirjoitit tästä! Googletin taaperon kanssa budabestissa ja löysin postauksen sitä kautta. Olen menossa elokuussa mieheni ja meidän silloin 1v 10kk pojan kanssa joten tekstistä oli suuresti apua, kiitos siitä :)!

    T. Tiina
    http://blogit.kaksplus.fi/fitfatmama/

    VastaaPoista
  2. Kiva, että tästä oli apua! Tuo on hyvä ikä reissata. Mukavaa lomaa! T. Heli

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!