27. huhtikuuta 2013

Taaperon kanssa Tallinnassa

Käväisimme eilen Tallinassa päiväristeilyllä Eckerö Linen M/s Finlandia -laivalla. Pikkuinen tykkäsi jammata elävän musiikin tahdissa tanssibaarissa. Paluumatkalla DJ:n soittama musiikki oli vähän turhan kovalla taaperon korville. Join lasin kuohuvaa anopin kanssa ja pikkuinen joi vettä omasta pikkulasistaan pillillä ja innokkaasti hän skoolaili meidän kanssa matkan kunniaksi. Kahden ja puolen tunnin laivamatka oli aika sopivan pituinen lapsen kanssa, tekemistä riitti syöden ja kunnellen musiikkia. Päiväunille pieni nukahti mukavaan puheensorinaan odottaessamme laivasta ulos.
Laiva oli mielestäni aika siisti, niin siisti kun laiva nyt voi olla. Laivan käytävät olivat mielestäni aika ahtaat muihin laivoihin verrattuna tai sitten laivalla oli vain ihan liikaa porukkaa. Vaunujen kanssa ei ole myöskään kauhean kiva siirtyä montaa kertaa kerroksesta toiseen, ainakaan lähellä saapumisaikaa, koska hissit ja niiden edustat on aika jumissa. Täytyy siis vähän ennakoida. Lasten leikkipaikka oli värikäs ja viihtyisä, mutta aika onneton pieni nurkkaus, jossa pienet lapset jäivät isojen jalkoihin. Lastenhoitovessa oli remontissa. Onneksi meillä oli oma potta mukana, niin saimme vessahommatkin hoidettua normaalisti. Myöskään Tallinnassa Viru Keskuksen lastenhoitohuoneessa ei ollut pottaa, joten pienelle, joka vielä ei osaa käydä pöntöllä, tuo potta on kyllä hyvä napata mukaan!


Kokeilin muuten viime viikolla pissattaa lasta ilman pottaa kaverin luona, kun heidän lapselle ei vielä sellaista ollut hankittu. Meidän neiti ei sitten osannutkaan tarpeitaan hoitaa, vaikka valitti hätää. Ei siis pöntölle eikä lavuaariin. Kotimatkalla pysähdyttiin sitten kauppaan pisulle. Potta on syytä siis roudata mukaan jatkossakin paikkoihin, jossa sitä ei ole.

Jäin tuolla laivamatkalla miettimään meidän aikuisten käytöstä. Baarissa on aikuiset ja lapset sekaisin, aikuiset pienessä tai vähän isommassakin hiprakassa keskellä päivää, ja lapset nauttivat pienistä asioista, joita arkena ei ole. Meidän pikkuinen oli innoissaan elävästä musiikista ja pillistä. Kuka veisi lapsensa maissa johonkin kännisiä ihmisiä täynnä olevaan baariin? Miksi tällainen on jotenkin hyväksyttävämpää merellä kuin maissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!