12. kesäkuuta 2015

Voimistelurenkaat

Sain blogiyhteistyönä kokeiluun Suomen voimistelutuotteen käsintehdyt, puiset voimistelurenkaat. Pitkän paikkapohdinnan jälkeen renkaat päätyivät ainakin nyt alkuun ulos lasten keinujen väliin. Siinä niissä ovat roikkuneet vuoron perään koko kylän lapset ja välillä aikuisetkin. Aikamoisen ilon renkaat ovat tuoneet. Meidän pihan tämän kesän hittituote.


 

Ensimmäisinä päivinä meidän 3-vuotiaamme ei jaksanut roikkua kuin aivan pienen hetken. Nopeasti ovat kuitenkin käden lihasvoimat vahvistuneet, kun renkaat ovat koko ajan muiden leikkien lähellä. Pari keinahdusta renkaissa ja taas muita touhuja välissä. Sinnikkäimmät lapset eivät malta lähteä illalla sisälle, kun haluavat oppia renkaissa uusia temppuja. 

Välillä vähän turhautmista ja voimien keräilyä.
Joka päivä olen itse treenannut renkaissa vatsalihaksia ja kehon hallintaa lasten ulkoilun aikaan. 3-vuotiaan ottama kuva.


Renkaita on helppo säätää pikalukitusmekanisminsa avulla nopeasti eri pituisille roikkujille. Renkaiden paksuus on ollut juuri sopiva pienten lasten käteen (noin 2-vuotiaasta eteenpäin), mutta ne sopivat loistavasti myös aikuisille.

Kun meidän mökkikausi hetken päästä starttaa, renkaat on helppo napata mukaan. Ne eivät vie paljoa tilaa ja ovat helppo kiinnittää vaikka puunoksaan roikkumaan. Renkaat täytyy käsitellä vielä puunsuojalla, jotta ne kestävät ulkona pidempään. Kirjoittelen myöhemmin lisää roikkumisesta ja rengastreeneistä.

Lasten puiset voimistelurenkaat maksavat Suomen voimistelutuotteelta 69 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!